Cercle blijft in eerste klasse

Cercle Brugge nam het vanavond op tegen landskampioen Anderlecht. Het ging na een goede wedstrijd met 0-2 ten onder, al had het ook anders kunnen lopen...

In de eerste helft toonde Cercle Brugge over een team te beschikken dat eerste klasse waard is: al in de tweede minuut kreeg men een gigantische kans. Daniel Zitka redde een poging van de doorgebroken Kristof Arys echter met de voet. Tien minuten later was Milosevic er dicht bij, maar zijn schot ging net naast. Goran Lovré had onderrtussen wel al op de Brugse lat geschoten. Arys kreeg daarna opnieuw een kans, maar hij trapte oog in oog met Zitka op de keeper zelf. En wie de kansen niet afmaakt, krijgt een goaltje tegen, zo dacht ook Anderlecht er over: op het halfuur kopte Laminé Traore, voor het eerst sinds lang nog eens in de basis, de bal voorbij Ricky Begeyn. Met dank aan Par Zetterberg, die de Burkinees perfect bediende.

Ook na de rust zat het niet mee voor Cercle. Men bleef een hecht blok vormen en men creëerde opnieuw enkele leuke kansen, maar het was opnieuw Anderlecht dat scoorde: Goran Lovré besliste de wedstrijd in de 67e minuut door de 0-2 binnen te knallen. Jammer voor Cercle, maar toch was er een feestje op Jan Breydel: door het puntenverlies van achtervolgers Charleroi, Antwerp en Heusden-Zolder is Cercle, dat voor het seizoen nog getipt was als dé favoriet voor de degradatie, zeker van het behoud.