Charleroi stunt net niet

Charleroi had vanavond zeker kunnen zijn van het behoud, mits winst op het veld van Standard en puntenverlies van Antwerp en Heusden-Zolder. Lang zag het daar ook zo naar uit, maar net als in de heenwedstrijd kregen de Karolo's een laat doelpunt te slikken.

Standard startte het best aan de wedstrijd. Het zette Charleroi goed vast en kreeg enkele mooie kansen. Emile Mpenza en co slaagden er echter niet in om die af te werken, wat Charleroi opnieuw vertrouwen gaf. De Karolo's kwamen er opnieuw wat beter uit, maar ook zij wisten niet te scoren. Beide ploegen mochten zo de kleedkamer in met een brilscore.

Ook na de rust was de wedstrijd redelijk gelijkopgaand. Charleroi kreeg de eerste goede kans via een speler van de tegenstander: bijna duwde Sorondo de bal voorbij zijn eigen doelman, maar die slaagde er nog in om de bal weg te tikken in hoekschop. Ondertussen had scheidsrechter Gumienny Standard nog een penalty onthouden. Op het uur zorgde Jonathan Walasiak bijna voor de 1-0, maar zijn schot belandde op de paal. Na een knappe counter kwam Charleroi een kwartier voor tijd op voorsprong: Victor Ikpeba, die de volgende wedstrijd mist met een gele kaart, trapte de bal voorbij Carini. Standard ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die enkele minuten voor het einde ook, toen Emile Mpenza van uit buitenspelpositie kon scoren. De Rouches gingen nog vol uit voor de zege, maar dat zat er uiteindelijk niet meer in.

Het blijft zo superspannend in de strijd om de degradatie. Charleroi staat er nog steeds het beste voor: de Karolo's hebben twee punten voorsprong op Heusden-Zolder en drie op Antwerp. Bovendien wacht er hen een thuiswedstrijd tegen Bergen.