Samoa wint de derby

In de eerste fase van de WK-voorronde in de Oceanische zone heeft Samoa de derby tegen Amerikaans Samoa met 4-0 gewonnen.

Alle wedstrijden in groep 2 worden afgewerkt in Apia, de hoofdstad van Samoa. Na twaalf minuten opende Bryce de score. Fa'asavalu deed daar in de 30ste en 53ste minuut nog een goal bij. Michael legde met een strafschop in de 66ste minuut de eindstand vast. De andere wedstrijd in groep twee was spannender. Papua-Nieuw-Guinea en Vanuatu deelden de punten: 1-1. Tuhiana bracht P-N-Guinea in de 72ste minuut op voorsprong. De buit leek binnen, maar dat was buiten Lauru gerekend die in de allerlaatste minuut de gelijkmaker scoorde.

In groep 1 spelen Solomon Islands, Tahiti, Tonga, Cook Islands en Nieuw-Caledonië. Zij spelen in Honiara, de hoofdstad van de Solomon Eilanden. Fiji is het vijfde land in groep 2.