Jonge Duivels op weg naar EK

Jonge Duivels op weg naar EK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België is goed op weg om zich te kwalificeren voor de eindronde van het EK voor -19-jarigen in Zwitserland. De jonge Rode Duivels wonnen gisterenavond met 1-0 van Noorwegen en hebben morgen genoeg aan een gelijkspel tegen Servië-Montenegro om zich te kwalificeren.

Noorwegen speelde met het mes op de keel, want de Scandinaviërs verloren hun eerste van de drie wedstrijden met 4-0 van Servië-Montenegro. Winst in Knokke-Heist (het kwalificatietoernooi wordt in Knokke gespeeld) was dus een must, anders was men zowiezo uitgeschakeld. De Noren hielden aanvankelijk goed stand, maar op het uur bracht Anderlecht-talent Jonathan Legear België op voorsprong. De Rode Duivels zouden deze voorsprong niet meer uit handen geven, zodat men met 6 op 6 de leiding neemt in de poule.

Daarvoor hadden de Duivels wel de hulp nodig van Ierland, dat in de eerste wedstrijd verloor van België. Ierland won immers van Servië-Montenegro met 1-3. Servië moet zo winnen van België morgenmiddag om nog door te kunnen gaan. Ook Ierland maakt nog kans op kwalificatie, mits België verliest van Servië-Montenegro met minder dan 0-3.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties