Mendoza vergeet kleine lettertjes

Mendoza vergeet kleine lettertjes
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Er hangt Andres Mendoza waarschijnlijk nog narigheid boven het hoofd. Dat weet GVA deze morgen. De Peruaanse spits verbrak eergisteren met onmiddellijke ingang zijn contract bij Club Brugge volgens de Belgische wet van 1978, maar vergat daarbij de kleine lettertjes. Die stellen dat een speler een sanctie van 3 tot 6 maanden kan opgelegd worden als hij 15 dagen na de competitie zijn contract opzegt. En dat zou nog volgens GVA nu het geval zijn.

De wet van '78 bepaalt dat een speler zijn contract bij een club kan verbreken vanaf het vierde seizoen dat hij er speelt en mits betaling van een som. Volgens de manager van Mendoza, Willy Hoppen, voldoet de Peruaan aan die eisen en is er dus geen probleem. Maar toch kan er nog roet in het eten komen, want de speler is officieel nog altijd lid van de Belgische Voetbalbond en aangezien de FIFA de wet van '78 niet officieel erkent, kan het nog een bitsige strijd worden, weet GVA.

Noch Club Brugge, noch Andres Mendoza laten het intussen aan hun hart komen. De bekerwinnaar zoekt op dit moment een vervanger voor de nukkige Peruaan en trekt hard aan de mouw van de Nigeriaan Peter Odemwingie van La Louvière. Mendoza van zijn kant zou eerstdaags een contract bij een 'grote topclub' tekenen, aldus zijn Duitse manager.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties