Mexico stunt tegen Argentinië

Wie dacht dat Argentinië de kwalificatie voor de kwartfinale van de Copa América na de 6-1 tegen Ecuador al op zak had, heeft het goed mis. De Argentijnen verloren gisterenavond hun tweede duel. Tegen Mexico werd het 0-1.

Na negen minuten stond de eindstand al op het bord. De Mexicaanse goal was te danken aan Ramón Morales, die een vrije trap heerlijk in de kruising trapte. Daarna hield Mexico het slot goed op de deur, zodat de 0-1 ook bij de rust nog op het bord stond. Na de rust was het even bibberen voor Mexico, maar keeper Oswaldo Sanchez toonde zich onklopbaar. De Mexicanen zorgen zo voor een opmerkelijke stunt.

Argentinië moet nu winnen van Uruguay, wil het zich kwalificeren voor de kwartfinales. Toch is er nog een achterpoortje: de twee beste derdes uit elke poule mogen ook naar de kwarfinales.

Ondertussen leidt Mexico samen met Uruguay met vier punten in hun poule. Op de slotspeeldag speelt Mexico tegen Ecuador, dat uit haar eerste twee duels geen enkel punt kon pakken. De kwartfinale lonkt dus voor de Mexicanen, want een gelijkspel is al genoeg. Olé!