Brazilië naar kwartfinales

Brazilië naar kwartfinales
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brazilië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América. Net als in de wereldbeker 2002 klopten de Goddelijke Kanaries Costa Rica. Toen werd het 5-2, maar ook nu werden de toeschouwers verwend: het werd 4-1.

Man van de match was ongetwijfeld Adriano. De Braziliaan maakte in de 44e minuut de goede start van de Costa Ricanen gedaan door de 1-0 te scoren. Na rust maakte de wereldkampioen snel korte metten met de wedstrijd: in een klein kwartier liep men via goals van Juan Silveira en al weer Adriano uit tot 3-0. In de 67e minuut maakte Adriano het wel heel hard voor Costa Rica, dat niet eens onderdeed voor Brazilië, door de 4-0 binnen te leggen. Gelukkig kon Luis Marín nog milderen tot 4-1.

Brazilië mag dus al naar de kwartfinales, terwijl Costa Rica zich op het randje van de uitschakeling bevindt. Enkel een eventuele plaats als één van de twee beste derdes kan hen nog naar de volgende ronde helpen. Costa Rica moet dan wel winnen van Chili, dat slechts één punt (en dus één meer dan Costa Rica) telt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties