Analyse Ook Club laat steekje vallen

Julie Néman
Ook Club laat steekje vallen

Club trapte vandaag om 18u het tweede deel van de eerste speeldag op gang in Beveren. Na de nederlaag van Anderlecht gisteren op Moeskroen had iedereen gedacht dat blauw-zwart dit een extra boost gaf om te gaan winnen op de Freethiel. Niets was minder waar...

De thuisploeg kreeg de laatste dagen veel kritiek te verwerken over het samenstellen van een efltal. Trainer Helleputte slaagde er in om elf fitte, Ivoriaanse, spelers samen te zetten. Club Brugge had natuurlijk meer keuze. Op de blauw-zwarte bank namen vandaag Blondel, Victor, Stoica en Maertens plaats.

Amper twee minuten nadat scheidsrechter De Bleeckere de wedstrijd op gang floot, was het al feest in de Beverse tribunes. Romaric kopte een verre bal naar de tweede paal en Sanogo kon gewoon binnenkoppen. Club dus op achtervolgen aangewezen. Toch is het de thuisploeg dat op zoek ging naar een tweede doelpunt. Maar dat doelpunt viel vijf minuten later toch aan de overkant. Balaban kon alleen voor Copa komen die niets kon opbrengen tegen de inlegger van de Kroaat. Daarna was het Beveren dat de wedstrijd opnieuw in handen nam. Ze kregen verschillende kansen maar konden geen meer benutten. Ook Club Brugge kon niets meer klaarmaken.

Er werden geen wissels doorgevoerd aan het begin van de tweede helft. Al na één minuut was er uitstekende kans voorde bezoekers via Rune Lange. De Noor werd prima aangespeeld, maar zijn lobje was te zwak. Daarna trok Beveren naar de overkant om het Brugse doel aan te vallen. Maar benutten geen enkele kans meer.  Nastja Ceh probeerde blauw-zwart toch nog de overwinng te geven, maar zijn schot ging recht op Copa af. In de 90e minuut was het toch bijna 2-1 via Saeternes, maar de Noor kopte over.

Eindstand is 1-1 en ook Club laat een steekje vallen.