Eurominiementornooi Bierbeek

Eurominiementornooi Bierbeek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag start de negentiende editie van het Europees Miniementornooi van Bierbeek. Zoals elk jaar komen er een aantal grote buitenlandse ploegen. Arsenal, Celtic, Everton, Austria Wien, Borussia Dortmund, Leverkusen, Feyenoord en Vancouver, dat zich via het voortornooi wist te plaatsen. Ook het Belgische topvoetbal is goed vertegenwoordigd met Anderlecht, Club Brugge, Genk, Sint-Truiden, Beveren, AA gent, MS Brussels, Lierse, Westerlo, GBA, Bergen en Lokeren SNW uit de hoogste klasse.

Het in 1986 opgerichte tornooi kan rekenen op een mooie historiek. Anderlecht wist hier al vier keer te winnen, Ajax won de titel ook al twee maal, net als Austria Wien, Bor. Dortmund en Lierse, dat de laatste editie achter zijn naam schreef.


Ooit miste Patrick Kluivert (Ajax) hier nog een strafschop en ook Clarence Seedorf (Ajax) was toen van de partij. Van Bronckhorst (Feyenoord) en Van Houdt (Sint-Truiden) lieten hun kunstjes eens tonen op het hoog aangeschreven jeugdtornooi.

Het tornooi vindt plaats van 13 tot 15 augustus op de terreinen van KHO Stade Bierbeek en voor een programma en wegbeschrijving kan u terecht op de site van de vzw EuroBierbeek: http://eurobierbeek.hopto.org/

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties