Wetteren in verlengingen out

Stef Hendrickx

Met het bezoek van tweedeklasser Virton, wou Wetteren wou alles aan doen om te verrassen in de Beker van België.  De stunt leek enige tijd in de maak, maar de verlengingen besliste daar anders over.

Na amper drie minuten schoof Meuleman een corner binnen en Wetteren stond tot ieders verbazing op een 1-0 voorsprong.   Wetteren was de betere ploeg en kreeg nog een goede kans langs Ghijselinck.  De eerste kans voor Virton was echter ook meteen raak. Een mooie actie van Coquelet eindigde in de linkerhoek en het stond 1-1.

In de tweede helft was al iets duidelijker dat Virton een reeks hoger speelde dan Wetteren, maar toch ging er geen bal meer tegen de netten.  Virton was gevaarlijk via Raguet, Wetteren langs Schollaert.

De wedstrijd moest een winnaar kennen en daar zouden de verlengingen uiteindelijk voor zorgen.  Het was pas in de laatste minuut van de eerste verlenging dat Virton op voorsprong kwam.  Joachim scoorde knap na een mooie één-twee.  Wetteren was uitgeteld en voor Virton werd het makkelijk voetballen.    Toch werd het nog enorm spannend toen Schockaert een goede kans miste.  In de laatste minuut van de tweede verlening kwam Coquelet  plots alleen voor de doelman van Wetteren en de spits bleef koelbloedig.  HIj schoot Virton definitief naar ronde 5 van de beker van België.