Dames: Competitie 2004-2005

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Dames: Competitie 2004-2005
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wezemaal favoriet, Kumtich-Anderlecht lonken

Volgende zaterdag 21 augustus wordt de aftrap gegeven voor de competitie 2004-2005. De meeste eerste nationalers hebben, ieder op zijn (financiële) manier de gelederen versterkt en kijken reikhalzend naar het eerste officiele fluitsignaal. Vorige competitie werd het podium bezet door landskampioen Rapide Wezemaal, vice-kampioen RSC Anderlecht en het ,,bronzen'' Eva's Kumtich.

De hamvraag bij de meeste kenners van het vrouwenvoetbal is ongetwijfeld wie dit seizoen de lakens zal en kan uitdelen. Bij R. Wezemaal werd met Liebeth Hemelsoet (Stand. Luik) slechts één speelster aangetrokken. Anderzijds verdwenen Brenda Das (Kumtich), Sindy Put (Kumtich), Wendy Smellers (Kumtich) en Kristel Vautmans (Kumtich) terwijl Ann Verrept en Nadia Puttemans de shoes aan de haak hingen.

Vijf van die zes speelsters waren basispionnen en de vraag blijft of Wezemaal in deze optiek weer voor een walkover kan zorgen. De bal ligt meteen in het kamp van Anderlecht en Kumtich die vorig seizoen enigszins weerstand boden al was het verschil bij de afrekening eigenlijk te groot met Wezemaal om van een echte titelstrijd te kunnen spreken.

Bij vice -kampioen RSC Anderlecht komt Nadia Dermul (Zuid-West-Vlaanderen) de paarse gelederen versterken en dat betekent alvast meer dan een degelijke versterking. Anderzijds verlieten o.m. Inge Hendrix (Zuid-West-Vlaanderen) en Ellen Dooremont (VCD E. Aalst) de Brusselse stal. De meest opvallende versterkingen gebeurden bij  het ,,bronzen'' Eva's Kumtich. De Kumtichse club laat hiermee in zijn kaarten kijken want met de aanwervingen van Heidi Peeters (Stand. Luik) en het Wezemaalse kwartet Brenda Das-Sindy Put-Wendy Smellers-Kristel Vautmans kan het niet anders of Kumtich ligt gebrand om veel beter te doen dan vorig seizoen.

In theorie moet Eva's Kumtich met deze kwalitatieve kern een gooi naar de titel kunnen doen.  Ook dit seizoen ziet het er naar uit dat Eva's Kumtich en RSC Anderlecht blijven lonken om bij de minste Wezemaalse verzwakking hun slag te slaan. Blijkbaar blijft Stand. Luik teren op het vakvrouwschap van sommige pionnen als Ebhodaghe en Carnol aangevuld met illustere onbekenden als Sofie Van Houtven (Anderlecht), Melissa Ranson (Belgrade), en Aline Zeler (Tenneville Sp.). Desondanks kan het verdwijnen van Liesbeth Hemelsoet, Heidi Peeters en in mindere mate Karin Lucas (Helchteren) de Luikse formatie naar een verzwakking leiden. Voor kersverse trainer Alain Georges die levende legende Ferraguzzi opvolgt de taak de Rouches weer naar de absolute top te leiden.

Lentezon Beerse daarentegen zal wellicht dit seizoen niet kunnen rekenen op de talentvolle Sarah Glazemaekers. Die werd onlangs geopereerd aan de knie en is wellicht zes maanden onbeschikbaar. Een klap meteen voor de nieuwe trainer Paul Lauwereins. Bovendien verdwijnen Hilde Clessens, Sofie Eyckens (beide Vlimmeren), Jessica Janssens (Grimbergen) en Barbara Cravillon naar andere oorden. Toch moet Beerse in staat zijn de middenmoot te halen.Nieuwkomers Vlimmeren en Borgloon bleven evenmin bij 
de pakken zitten. Door de komst van Hilde Cleyssens, Sofie Eyckens deed Vlimmeren alvast een goede zaak. Anderzijds bleef Borgloon ook niet stilzitten want om in eerste nationale te overleven is meer dan veel nodig. Zo werden met Catleen Cotteur, Elke en Inge Potargent, Caroline Dreezen en Kristel Nelis een Lanakense vijftal aangetrokken. Trainer Saskia Molly wil met VCD E. Aalst dit seizoen hoger mikken. Met de komst van Ellen Dooremont (Anderlecht, Marijke De Rouck (SK Lebeke-Aalst) Jamie De Roose (Zultse VV) moet dat kunnen lukken. Jammer eigenlijk dat de talentvolle Marijke De Rouck succes gaat zoeken in Zweden.

Bij Sinaai Girls, van oudsher steeds een subtopper geweest, wil men opnieuw streven naar die positie. Grote aankopen vonden niet plaats, wel werden enkele jonge provinciale beloften aangeworven want bij de Wase club telt het princiepe ,,eigen volk eerst''. De jeugdlichting staat daar borg voor. Met Anja Roels, Peggy Audenaert, Nadien Van Hout en Mieke Verschooren verdwijnen evenwel een handvol sterkhouders op het offensieve als defensieve vlak. Afwachten maar of Sinaai Girls dit kan opvangen.

Bij Zuid-West-Vlaanderen mikt men bescheiden naar een topvijf. Al wat meer wordt is graag meegenomen is de filosofie van clubsecretaris Jacques De Keyzer. Met Inge Hendrix (Anderlecht en de talentvolle Elke Pillen (Opex Oostende) moet Zuid-West gewapend zijn om dit streefdoel in stand te houden. Bij Zultse VV is men de moeilijke les van vorig seizoen niet vergeten. Zultse ,,duivel-doet-al'' Geert De Poorter liet zich alweer opmerken door het strikken van enkele beloften die het kunnen waar maken in eerste klasse. Zo werden Sofie Lefebvre (Zuid-West), het Famkes Merkem-duo Lien Van Assche-Sarah Verschaeve aangetrokken. Ook nobele onbekenden als Evelyne Libbrecht (SV Jabbeke) en Mandy Roels VV Hontenisse) staan te trappelen om geel-groen vaster te ankeren in 's lands hoogste klasse.

Hewian Lanaken haalde zijn versterking uit de naaste omgeving bij Patro Maasmechelen. Margo Pannemans, Davina Philtjens en Veronique Scheepers moeten het zestal dat andere clubs opzocht doen vergeten. Met kersverse trainer Norbert Eurlings moet Lanaken in staat zijn een degelijke middenmootpositie te veroveren. Bij Oud-Heverlee Leuven wil men nog dichter de topvijf benaderen. Daarom werd het Kumtichse duo Ilse Goris-Inge Wuyts, Elke Begine (HO Veltem) en het Miecroob Veltem-duo Jesse Goethals-Inge Van Impe en Nathalie Junius (Anderlecht) aangeworven. Opex Girls Oostende liet niet van zich horen op de transfermarkt al wil dat niet zeggen dat de kustploeg zinnens is vroegtijdig te kapseizen. Wait and see!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties