Maximum in gevaar

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Maximum in gevaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de vierde speeldag in hoogste klasse kunnen mogelijks de twee resterende maxima van de tabel worden geveegd. Het leidersduo Zuid-West-Vlaanderen en Eva's Kumtich staan immers voor een zware opdracht.

MedeleiderZuid-West-Vlaanderen moet bij het trefkrachtige Sinaai Girls op zijn tellen passen. De thuisploeg scoort momenteel als het ware met de ogen toe. Het doelpunteninstinct van Angelique De Wulf, Elien Vanoverloop en Sarina Heirbout blijken de tegenstanders in de ban te houden met alle nefaste gevolgen vandien. Zuid-West- spits Chrtistine Saelens mag zich bovendien aan een lijfwacht verwachten. Het kan op het Wase Wijnveld een heerlijke, spannende partij worden.

Een andere titanenstrijd wordt verwacht op Stand. Luik waar de vurige thuisploeg, aangevoerd door het duo Carnol-Ebhodage, met vertrouwen de komst afwacht van tweede medeleider Eva's Kumtich. De thuisploeg deed nog geen ophefmakende dingen maar prijkt toch in de nabijheid van de leiderspositie. Mochten beide co-koplopers verliezen dan zou die koppostie Stand. Luik, hoe dan ook, niet misstaan.

Het duel tussen RSC Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven verdiend eveneens de volle aandacht. De Brusselse ploeg wil zich snel nestelen in het allerdichtste bereik van de top terwijl OHL  allicht gebrand ligt op een nieuwe stunt na deze van vorige week. En een ploeg met zegedrift zoals OHL is steeds gevaarlijk.

Zowel E. Aalst als Vlimmeren kregen een competitiestart te verteren die aan de ribben bleef plakken. Die 0 op 9 is daar het onrustwekkende bewijs van. Nu beide tegenover mekaar staan een eerste unieke kans om puntengewin te behalen. Vraag blijft : wie gaat met de volle pot lopen? Of gaan beide met gedeelde buit richting vestiaires?

Landskampioen Rapide Wezemaal krijgt met DV Borgloon een nieuwkomer op bezoek. Evident dat de kampioenen de Limburgers weinig kans zullen laten om hun blazoen wat op te smukken. Dat de Wezemaalse schutters op revanche loeren zou Borgloon wel eens duur te staan komen.

Voor Opex Girls Oostende wordt het zaterdag een lange dag met een trip naar Hewian Girls Lanaken. De Limburgse thuisploeg blijkt vaak op eigen veld uit zijn krammen te durven schieten. De kustploeg zal aldaar op geen geschenken moeten rekenen. Een puntendeling ligt in de weegschaal.

D. Zultse VV en Lentezon Beerse lieten in deze prille competitiefase, de één wat meer dan de andere, vaak van hun pluimen. Zultse won weliswaar op de eerste speeldag maar liet nadien van zijn pluimen door diverse omstandigheden. Beerse pakte één punt en leverde nadien gedegen voetbal af maar kreeg geen loon naar werken. Feit is nochtans dat beide snel voor meer punten moeten zorgen want anders wordt het even snel bakkeleien om uit de onderste regioenen weg te geraken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties