Stadion: Stade Charles Tondreau
Lokeren zonder fout in Bergen
Anthony Van der Planken

Lokeren heeft na het debacle tegen Club Brugge opnieuw gewonnen. De Waaslanders wonnen in Bergen met het kleinste verschil.

Bergen startte in eigen stadion het best aan de wedstrijd. De draken kregen via Datti en Goussé drie leuke kansjes, maar scoren lukte niet. Daarna kwam Lokeren beter en beter in de wedstrijd. De mannen van Franky Van der Elst kwamen dan ook gauw op voorsprong via Tailson. De Braziliaanse goaltjesgetter scoorde alweer met zijn hoofd. Op slag van rust was Coulibali erg dicht bij een tweede doelpunt, maar zijn fantastische solorun van in de eigen zestien werd niet beloond. In blessuretijd veegde Suray nog een inzet van Gretarsson van de lijn.

In de tweede helft ging Bergen verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Hun inzet en moed werd echter niet beloond, want een knal van Londo belandde op het doelhout. Uiteindelijk wist Lokeren de wedstrijd koelbloedig uit te spelen. De Waaslanders misten via Ademilson zelfs nog een torenhoge kans op de 0-2.