Liverpool kan het ook op verplaatsing

Yves Dekoning

Deportivo - Liverpool 0-1

Liverpool heeft dankzij een owngoal van Jorge Andrade 0-1 gewonnen in Deportivo La Coruna. De verdiende overwinning brengt de Reds samen met Olympiakos op kop van groep A. Beide ploegen hebben zeven punten vergaard. Monaco telt één punt achterstand. Deportivo lijkt met twee op twaalf helemaal uitgeteld.

Liverpool begon erg hevig aan de wedstrijd. We waren net bezig toen doelman Jose Molina al in de voeten van Milan Baros moest duiken. Deportivo prikte tegen via Sergio, maar Liverpool kwam na dertien minuten spelen verdiend op voorsprong. Harry Kewell stuurde de bal naar John Arne Riise. De lage voorzet van de Noorse winger werd door Jorge Andrade eigen doel gewerkt. Voor rust had het al gemakkelijk 0-3 kunnen zijn, maar telkens zat er wel iets in de weg. Riise werd tot twee keer toe nipt van een treffer gehouden.

Na rust wijzigde het spelbeeld. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Liverpool verdedigde secuur. Keeper Chris Kirkland werd nauwelijks op de proef gesteld. Uiteindelijk pakte de ploeg van Rafael Benitez verdiend de drie punten mee uit Spanje. Liverpool lijkt steeds beter te worden. Voor Deportivo is deze Champions League bijna een ramp.

D Coruna: Molina, Romero, Cesar (Pablo Amo 45), Andrade, Hector (Scaloni 65), Sergio, Valeron, Duscher, Victor, Pandiani (Tristan 59), Luque.

Liverpool: Kirkland, Josemi, Hyypia, Carragher, Traore, Riise, Luis Garcia (Alonso 91), Hamann, Biscan, Kewell (Finnan 58), Baros (Sinama Pongolle 84).