Carling Cup: Londense derby was thriller

Yves Dekoning

Fulham - Chelsea 1-2

Twee minuten voor affluiten trapte invaller Frank Lampard Chelsea naar de halve finales van de League Cup. Thuisploeg Fulham was het sterkst aan de match begonnen, maar gaandeweg kwam ook Chelsea beter in de wedstrijd. In de eerste helft kregen beide teams verschillende kansen. Toch bleef het 0-0.

Tien minuten na de pauze was het Damien Duff die de score opende. Een afgeweken schot van de Ierse winger verraste doelman Edwin Van der Sar. Fulham kwam via Brian McBride nog op gelijke hoogte, maar vlak voor tijd voorkwam Lampard verlengingen.

Fulham: Van der Sar, Volz, Pearce, Rehman, Bocanegra, Diop, Pembridge, Legwinski, Malbranque, McBride, Cole (Hammond 73).

Chelsea: Cudicini, Johnson, Ricardo Carvalho, Terry, Bridge, Smertin, Makelele, Parker, Robben (Cole 62), Duff (Lampard 76), Drogba (Gudjohnsen 58).

Toeschouwers: 14,531.

Scheidsrechter: S Dunn (Gloucestershire).