Van Steenberghe: gevierd of uitgelachen?

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Van Steenberghe: gevierd of uitgelachen?
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zoals bekend staat Jan Van Steenberghe morgen onder de lat bij Anderlecht in de wedstrijd tegen Inter.  Als enige fitte doelman wordt hij omringd door fotografen, camera’s en interviewers.
De doelman blijft kalm onder de mediadrukte.  “Ofwel ben ik een gevierd man ofwel lacht heel België me uit”, reageerde koele kikker Van Steenberghe. Ervaring heeft Van Steenberghe wel.  Hij speelde en won immers al de bekerfinale met La Louvière en stond ook al in doel toen Aalst tegen AS Roma speelde. “Ik kan het dus wel he”, grapte hij nog.

Anderlecht trekt maar met één doelman naar San Siro.  Aangezien Peersman niet fit genoeg werd bevonden om op de bank plaats te nemen en dus niet meereisde naar Milaan, moet een van de veldspelers de rol van reservedoelman opnemen.  Volgens eerder gemaakte afspraken wordt dit Walter Baseggio.  “Ik ben sterk op hoge ballen en voetbal goed mee, uitkomen lukt me ook nog wel maar mijn reflexen en een bal klem vasthouden, dat gaat minder”, zei Baseggio.

Over de ploegopstelling wou Broos nog niks kwijt. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij enkele spelers laten rusten voor de topper tegen Club Brugge. “Ik ben niet met tegenzin naar Milaan gekomen, maar zaterdag is veel belangrijker voor ons”, repliceerde Broos op de vraag waarom hij enkele spelers rust zal gunnen. “Nul op achttien of drie op achttien, wat is het verschil? Als we zaterdag niet winnen zijn we er erger aan toe.” 

Auteurs: Caroline Tonnelier en Ronny Anthonissen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties