TV-Tip: Mister Michel in 'Typisch Belgisch'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
TV-Tip: Mister Michel in 'Typisch Belgisch'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Typisch Belgisch: Mister Michel, VTM, woensdag 12 januari 2005, 22u15.

Michel Verschueren, wie kent hem niet? De dag dat Mister Michel zich terugtrok als manager van Anderlecht is ondertussen al weer een jaar voorbij. Toch kan de flamboyante Brusselaar het leven in de media niet missen. En terecht, want Verschueren is een man met een mening.

VTM trok daarom naar Anderlecht, om daar een reportage te draaien over de man achter 's lands grootste club. Onder meer de relatie tussen Mr. Michel en zijn vrouw komt aan bod. Ook zijn activiteit als bestuurder van Anderlecht en PDG van het sterrenrestaurant St. Guidon wordt gevolgd. Wie is Verschueren in het echte leven? Wat zijn zijn drijfveren? U komt het allemaal te weten in deze unieke documentaire, die komende woensdag uitgezonden zal worden op VTM.

Persbericht VTM:

"Een blik achter de schermen van één van de Belgische instituten en tevens ‘iconen’ die bovendien het element Brussel in zich draagt. Er wordt gefilmd achter de façade en dit aan de hand van hét personage dat jarenlang als uithangbord van de club werd gepresenteerd en vanaf 2004 een stap opzij heeft moeten zetten. Vanuit de dagdagelijkse activiteiten van Mr. Michel surfen we mee op de Anderlechtse golven en het Belgische voetbal, maar ook met de zaken die niet zo meteen hiermee geassociëerd worden zoals bijvoorbeeld de band tussen Mr. Michel en kunstenaar Rik Poot, en vooral ook de relatie tussen Mr. Michel en zijn vrouw. Dit is het centrale thema van deze film. En ook al is ’De Vos’ nu een ’Pauvre Petit Pensionné’, hij is inmiddels wel bestuurder geworden bij Anderlecht én PDG van de St. Guidon, het restaurant waar de beau monde zich graag laat zien. De invalshoek is het eerste jaar van Michel Verschueren als ex-manager. In hoeverre gaan de Vandenstocks nog verder op zijn adviezen en opmerkingen? Want is Mr. V niet de man met de échte macht binnen de wereld van het voetbal maar ook en vooral binnen de wereld van de Brusselse ’salons’. Naar aanleiding van de voorstelling van zijn biografie gaf de fine fleur van het Belgische establishment acte de présence. Tenoren uit politieke, economische en sportieve sectoren drongen rond Michel om te vernemen of ze op de 1ste dan wel de 2de rij mochten plaatsnemen tijdens de persvoorstelling. Want noblesse oblige. Michel Verschueren heeft er duidelijk voor gekozen om zich privé en familiaal bloot te geven. Dit gegeven is nieuw en zal belangrijke consequenties hebben voor het beeld dat de modale Vlaming van hem heeft."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties