Anderlecht verliest opnieuw

Rudi Zeelmaekers

Anderlecht koos twee keer voor een Duitse tegenstander als sparring-partner en evenveel keer gingen de paarswitten de boot in. Op Spaanse bodem werd Sporting al met zware 5-1 cijfers geklopt door Bochum en woensdagavond moesten de Brusselaars de duimen leggen voor Hertha Berlijn. Het 2-3 eindresultaat doet vermoeden dat Anderlecht goed meedeed maar Broos legde een heleboel realisme aan de dag door te stellen dat het positiespel niet klopte en dat er teveel ruimte werd weggegeven.

De wedstrijd was nog maar 7 minuten oud toen doelman Van Den Noortgaete zich een eerste keer mocht omdraaien na een doelpunt van Dos Santos. Een minuut later verdubbelde Rafael de voorsprong en leek het een pijnlijke avond te worden voor de gastheren.  Na dit tweede doelpunt kon Hertha Berlijn nog maar twee keer dreigen maar dankzij Van Den Noortgaete bleef de Duitse teller steken op 2. Grégoire toonde vlak voor rust nog even zijn efficiëntie door een voorzet van Kompany voorbij Fiedler te knallen.

In de tweede helft maakten Mpenza en Zetterberg plaats voor Jestrovic en Baseggio maar voor iedereen opnieuw plaats had genomen op de tribune maakte Dos Santos er al 1-3 van. Wanneer Madlung Jestrovic neerhaalde in het strafschopgebied werd de bal op de stip gelegd . Jestrovic zette de elfmetertrap om(2-3) en Anderlecht ging nog op zoek naar de gelijkmaker.

Hugo Broos was niet tevreden over het geleverde spel en onderstreepte dat aanstaande zaterdag uit een ander vaatje zal getapt moeten worden om Moeskroen te verslaan. Hij loofde wel de prestaties van doelman Van Den Noortgaete en nieuwe aanwinst Grégoire. Als Peersman niet fit raakt voor zaterdag dan zal de jonge Anderlecht-goalie tussen de palen staan.