Leverkusen maatje te klein voor Liverpool

Anthony Van der Planken

Liverpool doet het in de Engelse competitie niet al te best, maar in de Champions League gaat het des te beter. Op Anfield klopten de Engelsen het Duitse Bayer Leverkusen met 3-1.

Het wedstrijdbegin was er één van wisselende kansen. Beide ploegen trachtten meteen te scoren, maar er was er slechts één die daarin slaagde, namelijk Liverpool. Op het kwartier stuurde BiÅ¡can collega García diep. De Spanjaard aarzelde niet en trapte de bal, door de benen van Butt, tegen de netten.

Nog voor de rust wist de thuisploeg de score te verdubbelen. Dit keer was
Riise de gevierde man. De Noor pakte uit met een stevige vrije trap, die muur én doelman Butt kansloos liet. 2-0, een zware ruststand voor Leverkusen, dat genoeg kansen had gekregen om zelf een keertje te scoren. Vooral Berbatov zal zich nog lang beklagen dat hij op het halfuur de bal net naast doel plaatste, terwijl niemand hem nog iets in de weg kon leggen.

Na de rust voerde Leverkusen de druk op. Logisch, want de Duitsers moesten scoren, wilden ze nog met een respectabele uitgangspositie naar huis gaan. Er kwamen enkele uitstekende kansen, maar de bal wilde er gewoon niet in. Pas nadat
Hamann 3-0 had gemaakt, wist
França te milderen. Twee doelpunten in blessuretijd, die in de terugwedstrijd wel eens van cruciaal belang kunnen zijn. Afspraak over twee weken.