Anderlecht en bond halen dranghekken weg

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht en bond halen dranghekken weg
Foto: © SC

De hekken in de stadions vormen al jaren een heikel discussiepunt in het voetbal. Dat beseft men ook in Brussel, waar de hekken in het Koning Boudenwijn-stadion en in het Astridpark binnenkort zullen verdwijnen.

Sinds mei vorig jaar is het in België toegelaten om de dranghekken die de supporters van het veld scheiden, te verwijderen. Westerlo nam meteen het voortouw en plaatste waarschuwingsborden in de plaats van de hekken. In Brussel wil men nu hetzelfde doen.

Anderlecht zal vanaf volgend seizoen langzamerhand alle hekken verwijderen. Het project start bij tribune 3, waar onder meer de harde kern zit. Indien alles goed verloopt, zullen later ook de andere dranghekken verdwijnen.

Ook in het Koning Boudewijn–stadion zijn de hekken binnenkort verleden tijd. In 2006 of 2007 zullen daar alle hekken verdwijnen. “Om een Europese finale te organiseren, moeten we minstens vier sterren hebben. Door die hekken hebben we er maar drie”, vertelt bondsvoorzitter Jan Peeters.

Ter vervanging van de dranghekken moet er wel aan elke tribune een waarschuwingsbord geplaatst worden, waarop de straffen voor betreding van het veld vermeld staan. Dat kan gaan tot 2500 euro boete en een vijfjarig stadionverbod.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties