Brugge klaagt over arbitrage

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Brugge klaagt over arbitrage
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge verloor gisterenavond zijn tweede wedstrijd van het seizoen tegen een goed Racing Genk. Achteraf was er in het blauw-zwarte kamp veel wrevel over de niet-toegekende goal van Simons en een niet gefloten strafschop na handspel van Gert Claessens. 

Timmy Simons kopte na 20 minuten een hoekschop van Nastja Ceh over de doellijn, maar grens- noch scheidsrechter De Bleeckere hadden dit gezien. "Dit is dan ons toptrio scheidsrechters", zuchtte de Gouden Schoen 2003 achteraf. Het is trouwens de tweede keer dat de West-Vlamingen een doelpunt wordt onthouden. Vorige maand zag, alweer, De Bleeckere een ingedraaide hoekschop van Ceh niet over de doellijn. Beelden bewezen nadien dat Verschuere de bal achter de doellijn weghaalde. Ook gisteren toonde de tv dat Haroun net iets te laat was, al tracht de jonge Belg dit te ontkennen.

De openingstreffer kwam er dan aan de overkant en na de 2-0 van Vandenbergh leek het over and out voor de competitieleider. Toch hadden Sollied en de zijnen in de slotfase nog een punt kunnen meepikken als De Bleeckere de bal op de stip had gelegd na handspel van Gert Claessens. Volgens invaller Philippe Clement was het een zuivere strafschop: "Ik ging naar de bal om te koppen en zag een blauwe arm het leer wegslaan." Over de voorafgaande fase aan de overkant (ook Paul Kpaka claimde een strafschop) wil de Antwerpenaar zich niet uitspreken.

Gert Claessens gaf na de wedstrijd toe dat hij de bal met de hand had gespeeld, maar volgens hem had de scheidsrechter het bij het rechte eind. "Ik werd zeker door twee, drie man geduwd", verklaarde Claessens de reden waarom zijn ex-club geen strafschop verdiende. "Ik kreeg een por in de rug waardoor ik me niet meer kon rechthouden."
Ook Gert Verheyen was na de wedstrijd niet om aan te spreken. Het Brugse boegbeeld verwees naar de tv-beelden om uitsluitsel te verkijgen. 

Pikant detail: Ook vorig seizoen kende Club weinig meeval op bezoek bij Genk. Blauw-zwart zag toen twee doelpunten (onterecht) afgekeurd.

Bron: HNB
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties