Van kutploeg naar antivoetbal

Jan Martynowski
| 0 reacties
Van kutploeg naar antivoetbal
Foto: © SC

Germinal Beerschot en Lokeren maken zich op voor de halve finale van de Beker van België. De trainers van beide clubs begonnen ondertussen een kleine polemiek in de pers. Allebei bekritiseerden ze het spel van de ander, al liet Lokeren-coach Reynders zich net iets negatiever uit.

Brijs (Germinal Beerschot): "Lokeren is een kutploeg. Daarmee doel ik vooral op de lastigheid van de tegenstander. Lokeren is een degelijke ploeg: veel automatismen, heel veel scorend vermogen, een uitstekende verdediging. Het soort ploeg dat ik niet graag ontmoet, kortom."

Reynders: (Lokeren): "Ik vind dat een trainer moet maken dat er iets te beleven is op het veld. Bij Germinal Beerschot is dat niet het geval. Ik aanvaard dat je opportunistisch gaat aanvallen als degradatie dreigt, maar dat is daar niet aan de orde. Als het de bal niet heeft, gaan ze in 5-4-1 wachten op balverlies. Ik hou daar niet van." Verder: "Om iets defensiefs als Germinal Beerschot ineen te knutselen heb ik twee trainingen nodig. Maar een offensief systeem op poten zetten is wel iets moeilijker."

Wanneer we de cijfers van beide ploegen bekijken, lijkt het erop dat beide heren gelijk hebben. Germinal Beerschot heeft -als we de wedstrijd op Gent als 0-1 tellen in plaats van 5-0- een doelsaldo van 29-29. Lokeren echter doet niet veel beter: 31 goals voor, 33 tegen. Tot de wedstrijd tegen STVV was dit zelfs nog maar 27-30. En werd Reynders' opvolger Van der Elst niet ontslagen wegens een gebrek aan spektakel? Hopelijk vergeten beide ploegen deze cijfers en trekken ze met open vizier ten aanval.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties