Eén ding is zeker, G. Beerschot wint de beker

Jan Martynowski
| 0 reacties
Eén ding is zeker, G. Beerschot wint de beker
Foto: © SC

Gisteren keken wij al naar onze glazen bol met een blauw-zwarte bril op. Vandaag kijken we weer naar de voortekenen, maar voor de verandering tooien we ons in het paars. Wie liever die blauw-zwarte bril aan houdt, klikt hier.

Germinal Beerschot wint omdat:

-Hoewel Germinal Beerschot de laatste wedstrijden tegen Brugge verloor, slaagde het er de laatste jaren regelmatig in Club punten af te snoepen. Zo werd Club vorig seizoen met 2-0 afgetroefd.

-Germinal Beerschot eindigde de competitie ijzersterk. Het behaalde meer punten dan Club Brugge: 9 tegenover 8 op 15. Daarnaast versloeg het Sint-Truiden terwijl het zelf met een B-team speelde met 3-1. Het B-team van Brugge ging de week erna onderuit tegen STVV met 3-2.

-Mentaal zijn de ratten weerbaar. Kijk maar naar de manier waarop Genk werd weggespeeld en Germinal Beerschot doorging tot het laatste moment. Ook tegen Lokeren bleek die weerbaarheid. De ploeg blaakt ook van het vertrouwen door de sterke serie.

-Luciano Da Silva, de doelman van de ratten, draagt het rugnummer '26'. En laat dat net het aantal jaar geleden zijn dat Beerschot de beker won. Tegen wie was dat ook weer? Ach ja, Brugge: 1-0! Maar een moment. Luciano is ernstig geblesseerd. De kans dat hij speelt is eerder klein. Geen probleem, dan nemen we Bram Verbists rugnummer. De reservedoelman heeft het nummer '1'. Die '1' staat dan voor de eerste bekerwinst van het nieuwe Beerschot.

-In 1997 won Germinal Ekeren zijn derde bekerfinale. Het versloeg toen favoriet Anderlecht met 4-2. Toen speelde Ekeren een zwakke campagne waarin het tiende eindigde. Het flirtte zelfs even met de onderste regionen, maar een sterke reeks op het einde bracht de Ekerenaars weer aan de oppervlakte. Klinkt bekend, niet? (nog beter nieuws voor de Germinal Beerschot-fans: het seizoen erop speelde Ekeren een mooie Europese campagne en werd het derde!)

-In een bekerfinale geldt een vreemde wet. De underdog is er de favoriet, omdat die niets te winnen of te verliezen heeft. En laat het duidelijk zijn: Club Brugge is favoriet.

-Eendracht maakt macht. Germinal én Beerschot moeten sterker zijn dan een eenzaam Brugge.

-Club heeft de laatste jaren al zoveel prijzen binnengehaald. Germinal Beerschot, samen met heel voetbalminnend Antwerpen, smacht al zolang naar een hoofdprijs. De Antwerpse honger en gretigheid lijken dan ook niet te stillen. Arm Brugge!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties