Roeselare verwacht moeilijk seizoen

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Roeselare verwacht moeilijk seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare dwong afgelopen weekend promotie af naar eerste klasse. Vraag is of de provincieploeg het zich daar kan redden volgend jaar. Ten eerste is er het spelersprobleem, weinig spelers hebben eraring op het hoogste niveau. “Lauwers is de enige echte certitude voor eerste klasse”, zegt trainer Dennis van Wijk in De Standaard. 

“Bij de jonge jongens heb ik gemerkt dat ze in de eindronde toch wat last hadden van de druk. Een spits als Maxime Annys is amper achttien. Monteyne en Detremmerie zijn nog geen twintig, maar hebben wel al drie jaar ervaring in de eerste ploeg. Daarnaast zullen vooral teamspirit, enthousiasme en winnaarsmentaliteit onze troeven blijven.”


De 4de West-Vlaamse club in de hoogste afdeling ziet niet alleen tegen de sportieve problemen op, maar ook de structurele. “Heel lang in derde gespeeld. Nu plots in eerste: sportief, organisatorisch, inzake infrastructuur, op alle vlakken wordt het een moeilijk jaar. Een testcase ook: willen we doorgroeien of beperken we ons voor eeuwig en altijd tot een rol van middenmoter in tweede?” stelt van Wijk zich de vraag.


“Wat Roeselare nodig heeft om te overleven in eerste? Er moeten zeker vijf tot zes versterkingen bijkomen. Ik wil geen avonturiers of testspelers, maar jongens die vaste waarden zijn, liefst Belgen. Voorzitter Luc Espeel bevestigt ondertussen de komst van versterking. “Er komen nieuwe krachten, maar we gaan geen zotte dingen doen door bijvoorbeeld een legioen Afrikanen binnen te halen.”




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties