Wilhelmsson scheldt scheidsrechter uit

viki meeuwis
| 0 reacties
Wilhelmsson scheldt scheidsrechter uit
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Christian Wilhelmsson van Anderlecht volgde gisteren de match tussen Mjällby uit Wilhelmssons dorp Hällevik en Frölunda uit de Zweedse tweede klasse. Chippens oude club, Mjälby verloor die partij en eindigt daarmee voorlopig als laatste in de rangschikking. Chippen zou na de match het veld opgegaan zijn en de scheidsrechter “wat fluit jij slecht” en “jij fluit als een echte idioot” toegeroepen hebben. Toen scheidsrechter Johansson de stewards op de aanwezigheid van Chippen wees, ging deze vrijwillig van het veld af. Maar enkele minuten later toen de scheids zich naar de spelerstunnel begaf, liet Wilhelmsson weer van zich horen.

Blijkbaar ging het hele incident om één bepaald moment in de wedstrijd. Hands van een speler van Frölunda in hun eigen strafschopgebied werd door de scheidsrechter niet bestraft, waarover Chippen zich dus duidelijk druk maakte. De scheidsrechter in kwestie zou naar eigen zeggen Wilhelmssons gedrag bij de Zweedse voetbalbond aankaarten. In het geval dat de voetbalbond de klacht ernstig neemt riskeert Chippen voor korte of langere periode uit de nationale ploeg geweerd te worden.
 
De krant Sportexpressen sprak met Wilhelmsson naar aanleiding van dit incident. Volgens de Anderlechtspeler is de hele zaak overdreven en verdient hij zeker geen uitsluiting bij de nationale elf. Bovendien begaf hij zich niet op het veld om de scheidsrechter uit te schelden maar om een oude kameraad van hem te begroeten. Toen Johansson echter de stewards op hem losliet verloor hij zijn zelfbeheersing. Daarover zei Chippen: “ik vind dat scheidsrechters hier vaak denken dat ze altijd gelijk hebben en geen fouten maken. Maar het zijn ook maar mensen die af en toe hun fouten zouden moeten erkennen”.  Zelf vindt hij de hele zaak te overdreven maar beseft hij wel dat hij als speler van het nationale elftal een eer heeft hoog te houden en dat hij zich misschien beter had kunnen beheersen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties