STVV wint eerste oefenpot

Mario Lelievre
| 0 reacties
STVV wint eerste oefenpot
Foto: © SC

Sint-Truiden won zaterdagavond, al was het bescheiden, zijn eerste oefenmatch van het aanstormende seizoen. Verbroedering Maasmechelen ging met 0-1 voor de bijl. 

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door verloren zoon Desiré Mbonabucya. De Rwandees bracht vorig seizoen door bij Beringen Heusden Zolder, maar keerde enkele weken geleden terug naar de oude stal. Ook Mamoum, vorig jaar uitgeleend aan Kermt-Hasselt, speelde een sterke partij. Aanwinst Simaeys liet zich eveneens bij momenten aardig opmerken. Marco Nijs kwam dan weer zwakker voor de dag. Nieuwkomer Santalab speelde niet mee wegens een verrekking. 

Testspeler Nikola Gjosevski, vorig seizoen actief bij Vardar Skopje, wisselde goede en slechte momenten met elkaar af. Ook één debutant uit eigen jeugd bij geel-blauw, Kristof Heusdens, deed mee. Heusdens speelde de voorbije drie jaar voor Anderlecht en kon naar Racing Genk, maar verkoos een terugkeer naar de Trudo-stad.
Woensdag oefenen de Kanaries in en tegen KVK Tienen. De wedstrijd in het Bergéstadion start omstreeks 19u30. De oefenwedstrijd van STVV tegen Trabzonspor van 13 juli is vervangen door een match tegen het Israëlische Maccabi Haïfa en zal doorgaan te Herk de Stad om 19u00.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties