Club-supporters: "Het wordt moeilijker"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Club-supporters: "Het wordt moeilijker"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het blauw-zwarte supporterslegioen is opvallend voorzichtig met de verwachtingen voor het komende seizoen. Iedereen is akkoord dat Club moet kunnen meestrijden om de titel, maar de meesten zijn er ook van overtuigd dat het een moeilijker seizoen zal worden. De jongens uit Brussel worden nog altijd als de grootste titelconcurrent gezien, maar de naam van de Rouches rolt ook opvallend veel over de tongen.

Stefaan Talloen uit Sint-Andries drukt voorzichtig uit dat de titel 'mogelijk' is. Europees hoopt hij op de CL-deelname en droomt hij al even van een tweede ronde. 

Volgens Luc De Schacht (met twee woorden) uit Jabbeke wordt het alvast een moeilijker seizoen. "Past het plaatje? Er zijn nog veel vraagtekens. Anderlecht is altijd concurrent en Standard kan verrassen omdat het weinig aanpassingen nodig heeft. De CL-deelname is afhankelijk van de loting, maar als we erbij zijn moeten we zeker toch meer dan 0 op 18 halen, hé."

"We mogen geen te hoge verwachtingen hebben," stelt de nuchtere Erik Suvee uit Assebroek. "We moeten altijd voor de titel gaan. Dat zijn ze aan de supporters verplicht. Maar de aanpassingen kunnen ons in het begin wat punten kosten." Ook hij verwacht Europees een betere campagne dan de Brusselse vorig jaar. "Maar dan moeten we tijdens de laatste voorronde wel wat geluk hebben tijdens de loting."

Johan De Clerck uit Kruibeke verwacht eveneens een moeilijker seizoen en ziet net als de meesten Anderlecht en Standard als de grote concurrenten.  "Het vertrek van Simons is een aderlating en ook de blessure van Rune Lange kan een grote rol spelen. Maar Manasseh Ishiaku kan wel eens de revelatie van het jaar worden."

Anthony Vanmaele, familie van, is er van overtuigd: "Club wordt geen kampioen. Dit wordt een overgangsjaar met het inpassen van veel nieuwe spelers. Gerd Baudonck is er dan weer 100 % zeker van dat blauw-zwart wel kampioen wordt. "En Standard wordt tweede en Anderlecht derde. En Bosko Balaban  wordt topschutter!" Tom Vanmaele houdt zich opvallig afzijdig tijdens de discussie en wenste dan ook geen uitspraken te doen over de nakende competitie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties