Antwerp verliest van Man Utd

Dirk Pieters

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Vandaag was het dan zover. Royal Antwerp FC bekampte de A-ploeg van Manchester United op de eigen Bosuil. Om 18u15 gingen de poorten van het Bosuilstadion open. Enkele honderden mensen stonden al te drummen voor een plaatsje in de tribunes.  Het was bijna 19 uur toen de spelersbus van Manchester vlak voor de kleedkamers stopte. Om 19u30 betraden beide teams uiteindelijk het terrein. Vele kijklustigen gingen kortbij de hekken staan om Rooney, Ronaldo en de vele anderen van dichtbij te bewonderen. Om 20u kon de wedstrijd beginnen. De eerste Bengaalse vuren werd ontstoken, de sfeer was enorm in het volgelopen bosuilstadion.

Het duurde slechts een half uur voor Manchester om de score op 0-3 te zetten. Twee keer een doelpunt van Van Nistelrooy. Scholes zorgde voor het derde. Antwerp kon er weinig tegenover stellen, op enkele hoekschoppen en voorzetten na. Maar die werden makkelijk gepakt door doelman Van Der Sar. Ronaldo en Van Nistelrooy maakten er op vrijschop 0-4 en 0-5 van. Ook meteen de ruststand. Het was duidelijk, Manchester United speelde een pak sterker dan de Antwerpenaren.

Na rust mocht de Bosuil dan toch ontploffen… Cisse Severeyns mocht een strafschop omzetten. Wat een ontlading. Antwerp vierde het doelpunt als een kampioenenviering. Daarna was het tijd voor een paar wissels. De Cisse ging eraf en in zijn plaats kwam Dong.  Ook John O’Shea kreeg zijn staande ovatie van de Antwerp-aanhang. Darren Fletcher zorgde voor de 1-6 eindstand, na prachtig voorbereidend werk van Rooney. Ook meteen het einde van een onbeschrijfelijke dag voor de Antwerpsupporters die zich van hun beste kant lieten zien.  Zij bleven springen en zingen, en ook aan de overkant lieten de Man United supporters zich niet onbetuigd. Voor jonge spelers als Janssen, Baert en Tomsin was dit genieten. In de laatste 10 minuten gebeurde er dan ook nog bijzonder weinig.