Over and out voor Newcastle

Yves Dekoning
| 0 reacties
Over and out voor Newcastle
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Europese seizoen zit er al op voor het ambitieuze Newcastle. De Magpies verloren in de halve finales van de Intertoto Cup van Deportivo La Coruna. 

Deportivo had de heenmatch met 2-1 gewonnen, en trok ook in Newcastle aan het langste eind. Bij de thuisploeg vierden middenvelders Emre en Scott Parker hun debuut. Beide ploegen begonnen behouden aan de partij tot Alan Shearer voor een opstootje zorgde. Nadat de routinier fel doorging op doelman Jose Molina raakten de gemoederen even verhit. Zes minuten voor rust bracht James Milner Newcastle 1-0 voor. Met deze stand zouden de Magpies doorgaan naar de finale.

Op slag van rust maakte Jorge Andrade er met een boogbal 1-1 van. Een koude douche voor de Magpies. Drie minuten na de koffie was het pleit helemaal beslecht. Pedro Munites profiteerde optimaal van een blunder van Robbie Elliot en versloeg Shay Given. Newcastle probeerde nog terug te vechten, maar vond een sterke Molina op zijn weg. Depor vecht nu tegen Marseille voor een plaatsje in de Uefa Cup, terwijl Newcastle een jaar op zijn kin mag kloppen.

Newcastle: Given, Carr, Elliott, Emre (Brittain 90), Boumsong, Shearer, Bowyer, Faye (Ameobi 53), Milner (N'Zogbia 72), Parker, Taylor.

Deportivo La Coruna: Molina, Manuel Pablo, Andrade, Capdevila, Romero, Duscher, Scaloni, Sergio (Valeron 72), Munitis, Ruben Castro (Juanma 63), Tristan (Luque 55).






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties