Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Freethiel
Slap Beveren verdrinkt tegen Brussels
Tom Ceusters

Temidden van alle financiële beslommeringen en licentieproblemen, gaf een enthousiast Brussels voorzitter Vermeersch eindelijk nog eens reden tot lachen: in Beveren zorgden Sels en De Camargo voor een verdiende 0-2 overwinning.

De wedstrijd startte aardig, met in het eerste kwartier mogelijkheden aan beide kanten: voor Beveren besloot Seka op Brussels-doelman Nys en kopte Kaiper nipt over, bij de bezoekers ontbrak het De Camargo en Richard Culek aan koelbloedigheid om keeper Copa in de problemen te brengen. Halfweg de eerste helft zakte het tempo, het niveau volgde al snel: Brussels probeerde de Beverse Ivorianen met hard spel in de hand te houden. En met succes: Beveren deemsterde weg, en de bezoekers zagen hun kans rijp. Eerst werd een doelpunt van De Camargo nog afgekeurd voor buitenspel, vijf minuten voor de rust was het wel raak: Sels dook voor Copa op en knalde de bal hard voorbij de Beverse goalie. 0-1 voor Brussels, meteen de ruststand, want een kopbal van Arunina werd vlak voor rust nog van de lijn gered.

Meteen na de pauze opnieuw een kans voor Arunina, maar de spectaculaire omhaal van de Ivoriaan streelde de paal en ging naast. Op een volgende mogelijkheid voor Beveren was het wachten tot een kwartier voor tijd, maar Zezeto trapte de reuzekans hoog over. Nadat Junior nog op Nys besloot, leek het thuispubliek vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker te mogen vieren: het schot van Dissa ging echter net naast, en op de tegenaanval gaf De Camargo z'n ploeg de zekerheid.

Hoopgevend resultaat voor Brussels in deze moeilijke tijden, Beveren-coach Dufour daarentegen zag dat zijn Ivorianen hun gebruikelijke technische geweld niet konden bovenhalen. Volgende week beter?