Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Sterke tweede helft volstaat voor Charleroi
Tonnelier Caroline

Na een zwakke eerste helft maakte Charleroi tegen Germinal Beerschot na de pauze het verschil.  De thuisploeg voerde van bij het begin van de tweede helft de druk op en kwamen verdiend op voorsprong.  Een onmachtig Germinal Beerschot slaagde er niet in te reageren, zodat Charleroi zonder veel problemen de partij onder controle kon houden.  In de slotminuut zorgde Reina met een knappe vrije trap voor de 2-0 eindstand.

Bij Charleroi raakte Brogno speelklaar.  Marc Brys koos voor dezelfde elf die vorige week aan de aftrap kwamen tegen Club Brugge.  De bezoekers begonnen het best aan de partij, maar dat leverde geen doelgevaar op.  De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld.  Na een kwartier kwam Charleroi iets beter in de partij, maar de Karolo’s moesten vooral op de counter rekenen om gevaar te creëren.  Bij die tegenaanvallen liep Brogno te vaak buitenspel.  Op de eerste echte kans van de wedstrijd was het wachten tot de 32e minuut.  Na een goede actie van Messoudi legde Cavens de bal net naast.  Aan de overkant kwam Charleroi niet verder dan een afstandsschot van Oulmers.  Die poging ging net over.  Op het einde van de eerste helft mikte Öztürk een vrije trap te hoog.

Charleroi voerde aan het begin van de tweede helft de druk meteen op.  De bezoekers kregen het moeilijk en moesten te veel kansen toestaan.  In de 55e minuut werd Brogno randje buitenspel afgevlagd en enkele minuten later kon Luciano met een knappe save Oulmers van een doelpunt houden.  Op het uur was het dan toch raak.  Christ omspeelde Luciano en werkte mooi af.  Germinal Beerschot probeerde te reageren, maar Charleroi hield de wedstrijd goed onder controle.  De Ratten kwamen niet verder dan enkele afstandsschoten van Öztürk en Cvitanovic, maar Laquait liet zicht niet verrassen.  In de slotfase was het zelfs nog de thuisploeg die het gevaarlijkst was.  Chabaud kon vanop afstand Luciano niet verrassen, maar in blessuretijd besliste Reina de partij definitief.  Met een schitterende vrije trap zette hij de 2-0 eindstand op het bord.