Stadionomroeper Zulte Waregem krijgt boete

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Stadionomroeper Zulte Waregem krijgt boete
Foto: © SC

De stadionomroeper van neo-eersteklasser SV Zulte Waregem heeft een proces-verbaal gekregen omdat hij ,,opruiende muziek’’ heeft gedraaid tijdens de thuismatch tegen Standard Luik (1-2). Zulte Waregem verloor die match toen Standard in de toegevoegde tijd twee keer kon scoren.
 
De stemming bij de aanhang van Zulte Waregem zakte onmiddellijk naar het dieptepunt toen de Luikenaars met de overwinning gingen lopen. Twee supporters renden het veld op om de scheidsrechter aan te vallen.
 
De stadionomroeper diepte de plaat ,,Welgemeende’’ op van de Izegemse zanger Flip Kowlier, naar eigen zeggen om zo lucht te geven aan zijn frustatie en die van de supporters. In het bewuste nummer strooit Kowlier kwistig met onwelvoeglijke woorden. De muziek werd wel pas een tijdje na de wedstrijd gedraaid. De 'supporters' die het veld oprenden waren toen al lang bij de kraag gevat en ook het grootste gedeelte van het publiek had het stadion toen al verlaten.
 
Toch vonden inspecteurs van het ministerie van Binnelandse Zaken dat niet kunnen. Ze lieten proces-verbaal opstellen tegen de omroeper. Ook enkele supporters kregen een pv voor opruiend gedrag en het gebruiken van schuttingtaal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties