Het Kiel in vuur en vlam

Kristof Blomme
| 0 reacties
Het Kiel in vuur en vlam
Foto: © SC

Figuurlijk dan toch. De sfeergroep van Germinal Beerschot, Armata Viola, wil vandaag het Kiel laten ontploffen. Iedereen herinnert zich nog de geweldige sfeerbeelden van feestende Ratteuh in Brussel. Vandaag staat er voor de sfeergroep een nog grotere uitdaging te wachten. Olympique Marseille heeft namelijk ook wel enorm veel sfeergroepen met vele actieve supporters.

Armata heeft heel veel werk gestopt in de voorbereiding en komt met een aantal leuke initiatieven. Er zullen enkele grote vlaggen getoond worden en de "Kleinen Tribun" zal paars-wit kleuren voor de match. Armata roept ook op om alle vlaggen terug mee te nemen naar het Kiel vanavond. De spelers worden steeds gemotiveerd door de supporters.

Vanuit de club is er wel enige ongerustheid over het gedrag van de supporters. Men vreest een beetje dat het enthousiasme dat tentoon werd gesteld in Brussel, de club sancties zou kunnen opleveren. Op de website roept de club dan ook op om geen rookpotten en ander vuurwerk mee te brengen. Ook eventuele spreekkoren worden gevreesd. De Ratten zijn snamelijk gekend voor de immer scherpe en cynische gezangen. De Uefa lacht er niet mee en de boetes zijn voor Belgische budgetten enorm hoog.

De club heeft wel vertrouwen in de positieve afloop. De fans hebben in het verleden al meermaals bewezen dat ze hun verantwoordelijkheid kunnen opnemen en als positief uithangbord voor de club kunnen dienen.

Het Kiel is nog niet uitverkocht, maar tegen vanavond zal dit zeker wel het geval zijn. Zij die nog een supergezellige avond voetbal met veel sfeer live willen meemaken, kunnen nog langs de Ticketcorner vanaf 14 uur.

Lees hier Uefa-dossier: "Supportersgeweld"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties