Proces Charleroi tegen Fifa start volgend jaar

Glenn De Nys
| 0 reacties
Proces Charleroi tegen Fifa start volgend jaar
Foto: © SC

Het proces dat Charleroi gaat aanspannen tegen de Fifa gaat van start op 20 maart 2006, dit heeft de handelsrechtbank van Charleroi beslist. Het hof oordeelde eveneens dat de argumenten van de Fifa en voetbalclub Charleroi respectievelijk op 15 november en 15 december moeten ingediend worden.
 
Het proces draait rond speler Majid Oulmers, de Marokkaanse middenvelder van Charleroi. Oulmers blesseerde zich op 17 november 2004 tijdens een vriendschappelijk duel tussen Marokko en Burkina Faso. De speler moest twee operaties ondergaan aan de ligamenten van de enkel en kon pas eind mei de trainingen hervatten. De Karolo’s hebben hier de financiële en sportieve gevolgen van moeten dragen.
 
De Henegouwse club voelt zich benadeeld door het Fifa-reglement. Het reglement zegt dat de clubs hun spelers vrij moeten geven voor interlands van hun land en dat zonder financiële vergoeding. De Fifa gebruikt bezittingen van de clubs en verdeelt de winst over de nationale federaties, de clubs zien niets van dit geld. Dat is volgens Charleroi is strijd met de Europese regels inzake vrije markt. De club stelt dat de Fifa misbruik maakt van zijn monopoliepositie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties