KVK Tienen - VC Dames E. Aalst 6 - 1

Guillaume Belaey
KVK Tienen - VC Dames E. Aalst    6 - 1

Voorbeschouwing
Met de bekeruitschakeling indachtig en de "bekendheid" van ons trainersduo bij onze tegenstander, waren wij op voorhand verwittigd dat KVK Tienen er alles zou aan doen om sportieve revanche te nemen, en toch .......

Eerste helft
De thuisploeg begint in overdrive aan de wedstrijd met reeds in de 1' minuut een vrije trap van net buiten de rechthoek die in de muur belandt. Met nog geen drie minuten speeltijd op de klok lopen we reeds achter de feiten aan want Elke Meers krijgt vrije doorgang op een vrije trap en ze mag volledig ongedekt voor Veerle de 1-0 binnenkoppen.
Het eerste kwartier heeft Tienen de wedstrijd volledig in handen en het duurt tot de 18' minuut wanneer wij een eerste keer kunnen dreigen : de sterk debuterende Nathalie Van Der Stappen wordt echter op een hardhandige manier door Anne Huybrechts afgestopt wat ook bestraft wordt met "slechts" geel. Na een gemiste open kans in de 25' minuut krijgt Elke Meers in de 35' minuut vrije doorgang op onze rechterkant tot aan de achterlijn en haar achterwaartse pass wordt simpel door Sindy Put in doel verlengd. Juist vóór rusten krijgt Anne Huybrechts haar tweede gele kaart zodat we de tweede helft tegen 10 "man" mogen aanvatten.

Tweede helft
Ondanks de minderheid blijft de thuisploeg onbegrijpelijkerwijze steeds de vrije man vinden en in de 51' minuut mag Elke Meers op hoekschop volledig ongedekt de 3-0 binnenkoppen. Vijf minuten later krijgen we terug hoop wanneer Angelique De Wulf op de paal besluit en de rebound door Annelies Van Den Steen in doel verlengd wordt. Wie dacht dat we nu gingen doorduwen, kwam bedrogen uit want de sterke fysieke en agressieve thuisploeg blijft overal baas op het veld en steeds komen we overal een meter (of méér !) tekort. In de 62' minuut krijgt Sindy Put alle tijd van de wereld om de bal buiten onze rechthoek vrij aan te nemen en met een geplaatste schuiver in de rechterbenedenhoek tekent ze de 4-1 aan. Onze ploeg zakt nu als een pudding in mekaar en in de 68' minuut breekt de aalvlugge Davina Philtjens maar al te gemakkelijk door op de linkerflank en haar voorzet wordt door Sindy Put knap in doel verlengd. Dezelfde Davina Philtjens lukt 10 minuten vóór tijd dan toch haar doelpunt wanneer ze met een prachtige lob Veerle voor de zesde keer verslaat.

Nabeschouwing
Een ontgoochelende partij van onze meisjes die hopelijk alleen maar te wijten is aan een totale off-day zoals er niet te veel mogen voorkomen in een seizoen. De fysiek sterke thuisploeg gaf ons een lesje in inzet en winnaarsmentaliteit. Maar al te veel tijdens de wedstrijd stonden we erbij en keken ernaar. Weinig lichtpunten in deze wedstrijd al was er weerom de beresterke partij van de 16-jarige Elien De Jaeger en het sterke debuut van de talentvolle 17-jarige Nathalie Van Der Stappen. We moeten er ons wel samen van bewust worden dat de eerstkomende wedstrijden dienen gewonnen te worden, willen we uit de kelderverdieping van het klassement raken.