Futsal: Aartselaar wint, Borgerhout niet

Dirk Pieters

Châtelet – Frameries 4-3 (3-2)
GDL begon fors maar de eerste counter van Junkies was wel raak (0-1). Het had best 0-2 kunnen worden doch Bousbaa miste. Nog voor de rust kwamen de thuisjongens terug en namen voorsprong door toedoen van André Vanderlei. Frameries gaf zich niet gewonnen, lukte nog voor de rust de aansluittreffer en klom na rusten langszij. Doelman Cragnaz behoedde zijn ploeg voor verlies. Weer op aangeven van Vanderlei lukte El Guir met Chaibai als aflossingspunt de winninggoal.
Doelpunten: 4’ Allachi (0-1), 7’ Chaibai (1-1), 8’ Vanderlei (2-1), 11’ El Guir (3-1), 19’ El Bassahi (3-2), 33’ Boumediane (3-3), 37’ El Guir (4-3).

Koninksem – Aartselaar 2-4 (1-3)
Veel goede wil en karaktersterkte volstaan niet om zich in eerste klasse te kunnen handhaven, is een stelregel die absoluut geldt voor Koninksem. Bezoeker Aartselaar was niet beter maar had meer klasse in huis en vooral meer routine. Het is die ervaring die Aartselaar, zonder de opgestapte coach Rudi Proost, olv/ manager Staf Verbeeck de driepunter opleverde. Proost kwam met de spelersbus aan, kreeg onenigheid met manager Verbeeck en ijlde naar het station waar hij de eerste trein terug naar Antwerpen nam.
Doelpunten: 4’ Jaffal (0-1), 15’ El Yakhlifi (1-1), 16’ Vercauteren (1-2), 16’ Jaffal ‘1-3), 31’ Pouwels (1-4) en 33’ Detré (2-4).

Morlanwelz – Borgerhout 4-2 (2-0)

Borgerhout leverde meer dan goed weerwerk maar ging toch rusten met een 2-0 achterstand. In de tweede helft zijn de betere kansen voor de bezoekers. Sababti trapt de eerste tienmeter voor Borgerhout naast. De 2-1 kwam er toch maar was een flater van doelman Roberto Peres. De eerste tienmeter van Wilson (M.) was wel raak (3-1). Het werd nog heel spannend want de 3-2 bleef tot 30 seconden voor affluiten op het bord. Dan zette doelman Peres zijn eerdere blunder recht met een dropshot dat eerst de deklat raakte en vervolgens met een rare carambole in doel belandde (4-2).

Doelpunten: 9’ Wilson (1-0), 14’ Bezerra (2-0), 34’ o.g. Roberto (2-1), 35’ 10m. Wilson (3-1), 35’ F. Aharchi (3-2) en 40’ Peres (4-2).