Kompany toch niet speelklaar

Thomas Dubois
| 0 reacties
Kompany toch niet speelklaar
Foto: © SC

Kompany geraakt dan toch niet speelklaar voor het duel vandaag tegen Charleroi. Gisteren moest hij de training vroegtijdig staken. Hij schoof uit bij een onderling partijtje en had meteen terug last aan zijn rug. Hij repte zich meteen naar de dokter. Normaal zat Kompany vandaag terug in de selectie, gisteren kreeg hij nog een inspuiting van dokter Huylebroeck.
 
Maar volgens de dokter zal hij alvast wel donderdag al speelklaar zijn voor de bekerwedstrijd tegen Geel. Hopelijk voor Anderlecht en het hele Belgisch voetbal komt deze voorspelling uit, sedert 7 september toen hij na elf minuten geblesseerd uitviel in een interland sukkelt hij met de rug. Op 18 september viel het verdict op een lichte vorm van een hernia. “Eén discus is 1 tot 2 millimeter verschoven”, luidde het toen.
 
In tussentijd werd enkele keren gehoopt dat hij fit zou geraken, maar toch miste hij de Champions League - wedstrijden tegen Betis en Liverpool en eveneens twee WK-interlands tegen Spanje en Litouwen. Het zoveelste onderzoek bracht op 21 oktober duidelijk dat Kompany sukkelde met een onsteking aan het facetgewricht van de rug, daardoor miste hij de topper tegen Club Brugge. Vercauteren zei dan ook dat hij geen risico’s wil nemen en dat een wederoptreden op 20 november tegen Westerlo vooropgesteld werd. Het leek er even goed naar uit te zien, maar het was valse hoop. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties