La Louvière
andAnderlecht
Datum: 18/12/2005 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade du Tivoli
Anderlecht laat punten liggen
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht laat punten liggen
Foto: © SC

Elk weekend laat één van de topploegen wel ergens punten liggen, en ook deze keer was dat het geval. Dit keer was het de beurt aan Anderlecht. De Brusselaars lieten punten liggen op het veld van La Louvière. De partij eindigde zonder doelpunten.

Anderlecht begon erg gretig. Al na twee minuten kreeg Vincent Kompany een goede mogelijkheid. De Gouden Schoen kon net niet profiteren van een foutje van doelman Cordier. Ook Pujol kreeg een goede kans, hij schoot hoog over. Anderlecht domineerde, maar creëerde moeilijk kansen. In de 20e minuut toch weer even oproering, toen Zetterberg centimeters over doel schoot.

De beste kans kwam er iets voor het halfuur. Delorge zette knap door, bracht de bal tot bij Zetterberg, die in een uitstekende schietpositie stond, maar toch domweg verkoos de bal door te geven. Anderlecht bleef dominant gedurende de hele eerste helft, maar scoren lukte niet. Dat zouden de Brusselaars zich in de tweede helft beklagen, want na de pauze kon Anderlecht nooit het niveau van de eerste 45 minuten halen.  

La Louvière kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg zelfs de beste kans. Ekani pakte uit met een knappe kopbal, maar Proto redde met een nog knappere save de meubelen. Niet veel later kwam Luntala al even dicht bij de openingstreffer. Anderlecht kwam ondertussen niet verder dan enkele halve kansjes. Bart Goor kwam er nog het dichtst van al bij. De ex-Feyenoorder pakte uit met een knappe vrije trap, maar zag zijn inzet gered worden door Cordier. Een minuut later moest Emeran een kopval van Tihinen van de lijn redden.

Pech voor Anderlecht, dat zo toch met een teleurstellende één op zes de winterstop in moet. De voorsprong op Club Brugge is ondertussen al geslonken tot één punt, Standard kan bovendien zondagavond nog twee stuks uitlopen.

Vooraf