Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Le Canonnier
Club wint moeilijk, maar verdiend
Anthony Van der Planken

Club Brugge kan met een min of meer gerust hart de winterstop in. De Bruggelingen wonnen zaterdagavond met 0-1 op het veld van Moeskroen. Een moeilijke, maar al bij al verdiende zege.

Club - met maar liefst acht Belgen in de basis - kwam al gauw op voorsprong. Na negen minuten opende Gert Verheyen de score. Yulu-Matondo zette voor tot bij Bosko Balaban, die richting doel kopte. De bal bleef echter hangen voor het doel, waardoor Verheyen er maar zijn voetje tegen te zetten had. De kapitein van Club bekroonde zo zijn vierhonderdste wedstrijd in eerste klasse met een doelpunt.

In de daaropvolgende 35 minuten wist Club zijn voorsprong te rechtvaardigen. De landskampioen moest niet eens zijn best doen om een matig Moeskroen in bedwang te houden. Na 20 minuten was er opnieuw Balaban met een kopbal, maar dit keer kon doelman Martin wel tijdig ingrijpen. De grootste kans op de 0-2 kwam er op het halfuur.
Vermant schilderde de bal op het hoofd van Yulu-Matondo, die zijn uitstekende kopbal gered zag worden door Martin. Martin had zich al enkele keren onzeker getoond met het voetenwerk, maar bewees wel dat hij over uitstekende reflexen beschikt. Ook Roelandts kwam er niet veel later dicht bij, zijn schot vloog maar net naast.

Meteen na de koffiepauze liet Moeskroen zich gelden. Les Hurlus kwamen ontzettend dicht bij de gelijkmaker toen
Custovic ei zo na Butina verschalkte met een omhaal. De Kroatische doelman bewees op zijn beurt zijn uitstekende reflexen en haalde de bal van onder de lat.
Ook
Noukeu kreeg twee kansjes, maar hij kreeg de bal nooit voor zijn goede voet en schoot bijgevolg telkens over of naast.

De volgende goede mogelijkheid was voor
Dugardein. De kapitein van Moeskroen vond net als Custovic Butina op zijn weg. Het was meteen de laatste kans voor de thuisploeg, want Club in de slotminuten écht onder druk zetten lukte niet.

Club Brugge pakt zo nog eens de volle pot buitenshuis en kan met een gerust gemoed de winterstop in. Club staat nu gelijk met Anderlecht en Standard, maar beide ploegen spelen wel morgen nog.