Vierdeklasser wil... Maradona

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vierdeklasser wil... Maradona
Foto: © SC

Keert Diego Armando Maradona terug op de voetbalvelden? Het zou wel eens kunnen. In Belgrano dromen ze er alvast van. Een Argentijnse vierdeklasser, Excursionistas heeft Pluisje een aanbieding gedaan om het nieuwe seizoen bij hen aan te vatten in de D-Divisie, het vierde niveau in Argentinië.

De 45-jarige Maradona liet onlangs nog weten wel wat te voelen voor een terugkeer op het voetbalveld. De danig afgeslankte voormalige Argentijnse international dacht daarbij aan een rentree op een lager niveau dan de Argentijnse eerste klasse, een voorwaarde waaraan Excursionistas alvast voldoet. 

Armando Mainoli, de voorzitter van Excursionistas, zei in de Argentijnse krant Clarín dat hij op de televisie zag dat Maradona graag zou spelen in La C of La D en hij vindt dat dit een goede mogelijkheid is om hem wat terug te geven na al wat hij gegeven heeft voor de sportgeschiedenis van Argentinië. 

Volgens Mainoli zou de komst van Maradona schitterend zijn voor zijn club en voor Maradona zelf. De competitie telt maar dertien ploegen en bovendien willen tal van sponsors garant zijn. En bovendien willen de verdiblancas Maradona alle vrijheid geven. Volgens de clubpreses zou eisen stellen een gebrek aan respect betekenen voor Maradona. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties