Congolese selectie dreigt met opstappen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Congolese selectie dreigt met opstappen
Foto: © SC

Sportief gaat het erg goed met de Democratische Republiek Congo, maar daar houdt het dan ook op. Er is een crisis uitgebroken over het uitbetalen van de premies. De situatie is zelfs zo erg dat de spelers dreigen de nakende kwartfinale te boycotten.

Nog voor de Congolese nationale ploeg afreisde naar Egypte was er al onenigheid over de premies. President Kabila moest er zelfs aan te pas komen om de financiële zaak te regelen. Het nieuwe geschil draait nu om de premies die de spelers willen krijgen voor het halen van de kwartfinales van de Afrika Cup.

In Groep B eindigde Congo achter Kameroen als tweede. Het land moet nu vrijdag aan de bak in de kwartfinale tegen het gastland Egypte. Of de wedstrijd nu daadwerkelijk zal doorgaan, hangt nu af van de openstaande rekeningen van de spelers.

Volgens de Congolese bondscoach Claude Leroy menen de spelers het. Hij liet weten dat als de spelers hun premies niet krijgen, er simpelweg geen kwartfinale komt. Chantage wil de bondscoach het niet noemen, want hij vindt dat het al een hele prestatie was dat de spelers überhaupt naar de Afrika Cup wilden afzakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties