De analyse van Zetterberg

Philippe Crols
| 0 reacties
De analyse van Zetterberg
Foto: © SC

Elders op Voetbalkrant kan u al terugvinden dat volgens Het Nieuwsblad het slecht presteren van Anderlecht ligt aan het feit dat men nooit met dezelfde opstelling speelt. Het Laatste Nieuws vroeg gewoon aan een paars-witte speler zelf, namelijk Pär Zetterberg, wat de oorzaak is van de mindere periode. 

Voor Pär Zetterberg is het verre van de eerste keer dat hij een crisis meemaakt bij Anderlecht. Vrijwel niemand is dus beter geplaatst om een nuchtere kijk op de situatie te werpen. Volgens de Zweed zijn er verschillende oorzaken waarom het minder draait. Hij noemt daarbij het feit dat de wil om te winnen bij de tegenstander meermaals groter is dan bij Anderlecht zelf. 'Als het voetballend niet lukt dan moet het maar op karakter', aldus de Zweed. Verder wil de middenvelder wel duidelijk maken dat de huidige crisis niet enkel en alleen de fout is van trainer Vercauteren. 'Iedereen is verantwoordelijk', aldus Zetterberg. 

De volgende oorzaak die Zetterberg aanhaalt zijn de twijfels die in de groep sluipen. 'De spelers stellen zich te veel vragen en dat is niet goed. Op training zie je dan hele scherpe spelers, maar tijdens de wedstrijden zie je daar niets meer van terug.' Als laatste probleem heeft de Zweed het over het niet opvolgen van instructies tijdens de wedstrijd.  'Als er gevraagd wordt om hoog te storen en je kruipt dan als team terug dan kan je nooit een hecht blok vormen', besluit Zetterberg. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties