Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade Yvan Georges
Opnieuw puntendeling voor KVSK United
Niels Hendriks

KVSK United is er opnieuw niet in geslaagd om de drie punten te pakken. Op deze 22ste speeldag kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Virton, de voorlaatste in de stand. Dit is voor de Noord-Limburgers al de vierde 1-1 puntendeling op rij.

KVSK United moest het in Virton stellen zonder de afwezigen Haagdoren, Heymans en Thompson. De eerste echte kans van de partij was voor de thuisploeg maar doelman Boyen kon het schot van Gustin in corner duwen. Op de eerste kans van United was het wachten tot op het halfuur, een vrije trap van Scheelen werd gered door de thuisdoelman. Ook het schot van Pereira vlak erna werd gepareerd door Werner. Vlak voor rust kreeg Pereira nog een kans maar hij besloot opnieuw op de doelman zodat het bij de rust nog 0-0 stond.

Na vijf minuten in de tweede helft was het Virton dat verrassend op voorsprong klom. Frank Machiels devieerde de bal vanop een corner in eigen doel, 1-0. De bezoekers waren aangeslagen en Virton kreeg de kans om op 2-0 te komen vanop elf meter na een haakfout van diezelfde Machiels. De penalty werd door Hareau echter op de paal getrapt. Even later ontsnapte United opnieuw aan de 2-0 toen Gustin voorlangs schoot. De ploeg van Peter Balette kwam erdoor en in de 72ste minuut trapte Machiels de 1-1 tegen de netten na een aflegger van Waligora. Tien minuten voor rust appelleerde United voor een penalty maar scheidsrechter Vervecken floot niet. In de toegevoegde tijd probeerde Pereira om alsnog de drie punten mee naar Limburg te nemen maar zijn lob vanop 25 meter mislukte. Het bleef dus 1-1 in Virton, een terechte puntendeling. KVSK United verloor nog niet na de winterstop maar speelde al wel vijf keer gelijk in zeven wedstrijden. Volgende week wacht aan de Gestelsedijk de topper tegen Bergen.

Scheidsrechter: Vervecken