Strijd op drie fronten...

Joeri De Ren
| 0 reacties
Strijd op drie fronten...
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voorbeschouwing tweede klasse - Speeldag n°22

Het belooft weer een boeiend weekend te worden in tweede klasse.  Niet alleen blijft de titelstrijd een spannende nek aan nek race tussen Bergen en KVSK United, ook de degradatiestrijd ligt nog volledig open.  Mathematisch kunnen alle ploegen nog degraderen en realistisch gezien kunnen we stellen dat nog zeker 10 ploegen in aanmerking komen om naar de onderste regionen van het klassement te zakken.  En ook de strijd om de tweede periodetitel wordt dit weekend beslecht. 
 
Bergen is dit weekend het toneel voor een heuse topper tussen de leider en de vierde in het klassement.  Bergen ontvangt Waasland en verdedigt zijn eerste positie en de kleine kans die rest om alsnog de tweede  periode binnen te halen.  Voor de periodetitel moet Bergen rekenen op een verlies van Hamme en maximaal een gelijkspel van Geel.  Waasland daarentegen moet ondertussen reeds rekenen op de laatste periodetitel als het alsnog de ambitie zou hebben te stijgen.  De club werd deze week nog gekoppeld aan Beveren en indien er een fusie zou komen spelen ze misschien alzo toch in de hoogste klasse.   Bergen heeft wel een beter doelslado (het beste van de ganse reeks met + 19) en het thuisvoordeel. 
 
Zoals gezegd hangt de periodetitel af van drie wedstrijden.  In de eerste plaats kan Hamme dit weekend de periodetitel binnehalen.  Hamme is de enige ploeg die zijn lot volledig in eigen handen heeft.  Doordat Hamme 1 punt voorsprong telt op Geel in de tweede periode kan de ploeg mits winst reeds beginnen aan de mentale voorbereiding in aanloop naar de eindronde.  Hamme – ondertussen derde in de algemene rangschikking - ontvangt thuis Dessel.  Dessel staat algemeen op de negende plaats maar is de zwakste ploeg van de tweede periode.  De laatste vier wedstrijden echter verloor Dessel niet meer en vorige week won het zelfs van Ronse.  Het grote probleem van Dessel dit seizoen is het scorende vermogen.  Deze week stond er voor de Limburgers een inhaalwedstrijd op Bergen op het menu.  Deze werd slechts op de valreep verloren met 1-0.  Hamme staat onder druk en vindt een gemotiveerd Dessel in betere vorm op zijn weg als laatste hindernis naar de periodetitel.  

Geel hoopt alvast op winst van Dessel daar de ploeg dan mits winst tegen OH Leuven alsnog de periodetitel zou pakken.  Geel hoort op 1 maart definitief of het moet degraderen.  Dan volgt de uitspraak in het beroep dat de club aantekende tegen zijn verplichte degradatie zoals beslist door de KBVB.  Geel kan dus nog in de bizarre situatie terechtkomen waarbij het de promotie afdwingt en toch moet degraderen... 
 
Voor de middenmoot zijn drie duels zeer belangrijk.  Deze matchen zijn rechtstreekse confrontaties tussen ploegen die momenteel in de buik van het klassement vertoeven en die elk bij verlies het risico lopen om terug naar de gevarenzone te zakken.  Ronse kwam vandaag nog maar pas in het nieuws en blijkt een zoveelste club te zijn die ooit benaderd werd door de Chinees Ye.  Ook bij Ronse bevonden zich nadien verdachte trainers en spelers die al eerder in de zaak Ye werden vernoemd.  Tot slot van alles werd ook de trainer deze week op straat gezet.  Misschien kan Antwerp van de commotie gebruik maken om verder op te klimmen naar veiliger oorden in het klassement.  Bij KBHZ is nog steeds niet duidelijk of de spelers blijven aantreden of niet.  Er zou nog altijd geen loon uitbetaald zijn voor meerdere maanden en de club blijft in ernstige financiële problemen verkeren.  Hier kan Union St-Gillis dan misschien weer van profiteren.  

Tenslotte moet Mechelen winnen van Oostende wil het niet volledig wegzakken in de kelder van het klassement.  Dubbele premies haalden eerder zelfs niets uit en stilaan begint de paniek in Mechelen zwaar toe te nemen.  Vorige week werd de ploeg nog thuis met 0-4 vernederd door Geel.  Sinds het kanon van Goots zwijgt lijkt het erop dat de ploeg volledig ontspoord is. Volledig onderaan de rangschikking gaan de meeste ploegen een zwaar weekend tegemoet.  Virton (17e) krijgt het bezoek van co-leider KVSK United.  Op het eerste zicht lijkt dit een volledig ongelijke strijd.  

Ook Deinze krijgt met K.V. Kortrijk een zware dobber te slikken.  Coach Marc Brys staat nu al onder druk met 1 op 4 en moet tegen de 5e in het klassement punten zien te sprokkelen.  Deinze kan zich optrekken aan het feit dat Kortrijk niet meer de ploeg is die ze in de eerste periode was.  Ze zijn slechts 11e in de tweede periode en deze week werd ook nog eens bekendgemaakt dat trainer / sportief directeur Manu Ferrera en de club aan het eind van dit seizoen uiteen zullen gaan.  Het lijkt enigzins merkwaardig dit nu reeds mee te delen terwijl de club officieel nog steeds een eindrondeticket ambieert in de derde periode. Kortrijk moet zich in elk geval spoedig gaan herpakken.  Ze spelen iets te vaak gelijk en ze slikken net teveel doelpunten in verhouding met de aantal goals die ze maken.  Vorige week ging Oostende er op verplaatsing nog 3-3 gelijk spelen.  

Tenslotte moet Tubeke (nu 10e) het veld in tegen middenmoter Eupen.  De club van kersvers trainer Philippe Saint Jean verloor vorige week nog thuis van Hamme, maar slechts met het kleinste verschil.  Misschien kunnen ze tegen Eupen deze stijgende lijn doortrekken en de nieuwe trainer zijn eerste punten bezorgen.  
 
Een ding is zeker.  Na dit weekend zal er gegarandeerd weer veel wijzigen in het klassement.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties