Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Guldensporenstadion
Gezelle kopt Kortrijk naar de derde plaats
Giovanny Saelens

Zondagnamiddag stond in het Guldensporenstadion de partij tussen KV Kortrijk en Ronse op het programma. Het was al geleden van veertien januari dat KV Kortrijk nog kon winnen, maar vandaag lukte het dus. Het werd 3-2 waaronder twee doelpunten van jeugdproduct Nicolas Gezelle.

De eerste helft begon zwak en het was acht minuten wachten op de eerste kans. Nicolas Gezelle kopte KV Kortrijk op voorsprong. Ronse had het begrepen en probeerde kansen te creëren. Dat was buiten de Kortrijkse doelman Vandoorne gerekend. Hij kon een afstandschot over het doel tikken. Even later moest hij opnieuw ingrijpen op een afstandschot. Deze keer was Hernout gevolgd en hij kon de gelijkmaker scoren. 1-1 was ook de ruststand.

De tweede helft was nog niet lang bezig, toen Velghe een kans kreeg. Hij kon net niet bij de bal. El Khanchaf probeerde dan maar te scoren aan de overkant, maar Kurt Vandoorne toonde waarom hij de voorkeur krijgt op Kris Van de Putte. Nog geen vijf minuten later kon uitblinker Grégory Houzé een kansje versieren voor KV Kortrijk, maar hij kopte net over.
Iedereen had begrepen dat het belangrijk was om te scoren, behalve Jarakovic. Hij kon alleen op doelman Paul af, maar schoot onbegrijpelijk naast. Monteira Ferreira kon wel scoren aan de overkant. Kurt Vandoorne keek kansloos toe.
Landu Tubi kreeg kort na de 1-2 de kans om alleen op de doelman van Ronse af te gaan. Hij liet Jarakovic zien hoe het wel moet door rond de keeper te dribbelen en binnen te trappen. Twintig minuten voor affluiten werd het zelfs nog 3-2. Nicolas Gezelle kon zijn tweede van de namiddag binnenkoppen.
Het leek er niet op dat Ronse er nog iets tegen kon doen. Landu Tubi en Jarakovic kregen beide nog kansen, maar die misten ze elk. KV Kortrijk bleef de beste kansen krijgen via Landu Tubi en Jordan Desmet, maar scoren lukte niet meer. Eindstand 3-2.

Hierdoor klimt KV Kortrijk naar de derde plaats en toont het ook de ambitie voor de eindronde door de derde periode met een driepunter in te zetten. SK Ronse zakt terug naar de dertiende plaats.