Bange zwarte dagen voor Antwerp

Dirk Pieters
| 0 reacties
Bange zwarte dagen voor Antwerp
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het zijn zwarte dagen voor Royal Antwerp. De Great Old kreeg woensdag slecht nieuws te horen. Het hof van beroep van Antwerpen heeft woensdag het verzet afgewezen dat voetbalclub Antwerp had aangetekend tegen de eerdere beslissing van het hof om op verzoek van zakenman Tony Gram een notaris aan te stellen die de openbare verkoop van het Bosuilstadion en de gronden moet regelen.

Zakenman Tony Gram wil door de verkoop van de gronden het geld terug krijgen dat hij destijds leende aan rood-wit. In totaal ging het om 4,8 miljoen euro. De zakenman beweert dat hij zijn geld nooit terugzag. De vzw R. Antwerp FC zegt op haar beurt dat zij in juli 2005 al 1,364 miljoen euro op een rekening bij de Deposito- en Consignatiekas gestort heeft. Wettelijk gezien kon ze immers niet rechtstreeks aan Tony Gram betalen, omdat de curatoren van het failliete Desley Airlines, de luchtvaartmaatschappij die Gram in 2002 van Freddy Van Gaever overnam, nog vijf miljoen euro van Gram tegoed hebben.
 
Het hof ging niet in op de vraag van Antwerp en de notaris mag dus wel overgaan tot de openbare verkoop van het stadion en de gronden, die voor 23 mei 2006 moet plaatsvinden. In principe was de uitspraak pas voorzien voor volgende week, maar toch heeft het hof van beroep het verzet afgewezen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties