Wat met de eindronde? UPDATE

Jeroen Kins
| 0 reacties
Wat met de eindronde? UPDATE
Foto: © SC

Met een week vertraging zou de eindronde van tweede klasse zondag van start gaan. Zou, want niets is al zeker. Vandaag volgt de uitspraak van de rechtbank in Brussel over de klacht die Geel indiende. Toch moet de eindronde ten laatste zondag starten, want op acht juni moet ze afgelopen zijn. De dag erna begin immers het WK, en dan mogen er geen officiële wedstrijden meer gespeeld worden. Weer uitstel zou dus wel eens afstel kunnen worden.
 
Verbroedering Geel diende vorige week klacht in omdat ze van de KBVB niet aan de eindronde mocht deelnemen. Dit omdat Geel beschuldigd wordt van omkoping en veroordeeld werd tot degradatie naar derde klasse. De ploeg vecht dit momenteel aan in evocatie, maar de voetbalbond oordeelde dat het evocatieonderzoek niet opschortend werkt en weigerde Geel toe te laten in de eindronde. In de plaats van Geel zou Waasland komen. Daarop spande Geel een rechtszaak in kortgeding aan voor de burgerrechtbank. Vervolgens stelde de bond de eindronde met een week uit.
 
Als Geel toch heropgevist wordt, is de soap nog niet afgelopen. Veel kans dat er dan klachten komen van RS Waasland, die dan niet mag deelnemen aan de eindronde, van Dessel, die dan moet deelnemen aan de barragewedstrijden om in tweede te mogen blijven, en van Deinze, die dan rechtstreeks zou zakken.
 
Overigens loopt er bij de bond ook nog altijd een klacht van KV Kortrijk. Zij protesteren tegen het feit dat de uitslagen van het ter ziele gegane Beringen Heusden-Zolder geschrapt werden. Als de uitslagen niet geschrapt waren, zou KVK derde eindigen en bijgevolg eindronde mogen spelen. Eerder werd echter al een gelijkaardig verzoek van Bergen afgewezen, dus lijkt het onwaarschijnlijk dat Kortrijk wel gelijk zou krijgen.            

UPDATE
In het kortgeding dat Geel inspande tegen de KBVB heeft de rechter beslist om morgenmiddag een uitspraak te doen. Vandaag hebben de advocaten van de verschillende partijen hun pleidooi mogen houden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties