Kompany: "Erg gelukkig met deze transfer"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Kompany: "Erg gelukkig met deze transfer"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Vincent Kompany zorgde gisteren voor de opmerkelijkste Belgische transfer tot dusver. Het toptalent van Anderlecht zal vanaf volgend seizoen in het shirt van Hamburg spelen. De Duitse topclub legde in totaal zo'n 7,5 miljoen euro neer en garandeerde Anderlecht bovendien enkele premies, die afhangen van de toekomst van de Duitse club.

Anderlecht zal straks in de derde voorronde alvast supporteren voor Hamburg, want als de club zich kwalificeert voor de Champions League krijgt Anderlecht nog een half miljoen extra, zo weet de Duitse pers. Als Hamburg volgend seizoen de titel pakt, komt daar zelfs nog een miljoen bij. Bovendien zou Anderlecht 20% van de transfersom krijgen, moest Hamburg Kompany binnen enkele seizoenen doorverkopen.

Een vertrek bij Hamburg lijkt echter niet voor morgen. Kompany tekende immers een contract voor maar liefst zes jaar. De Rode Duivel is alvast erg gelukkig met zijn transfer: "Ik ben gelukkig dat de overstap naar HSV gelukt is. De verantwoordelijken van de club hebben mij in de gesprekken een goed gevoel gegeven. Ik wil met de ploeg in de Bundesliga en internationaal verder voor positieve krantenkoppen zorgen." [TH]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties