Eerste oefenweek van RAFC

Joeri De Ren
| 0 reacties
Eerste oefenweek van RAFC
Foto: © SC

Wij gingen deze week ons licht opsteken bij de oudste club van dit land. De trainingen startten onder leiding van Andy Welsh. Ondanks de grote hitte lag de nadruk deze week op conditie. Velen waren verwonderd toen Antwerp zijn trainingen uitstelde, maar ook Andy Welsh bevestigde nogmaals dat dit ingegeven is door onderzoek van Manchester dat uitwijst dat 5 tot 6 weken voorbereiding ideaal is.

Enkele nieuwe gezichten vervoegden de club en trainden alvast mee. Ten eerste was er Cemal Köse, de Turk met Belgische roots, die recentelijk de club vervoegde en vroeger voor Konyaspor speelde. De 19-jarige defensieve middenvelder tekende voor 2 jaar. Ook Jochem Tanghe oefende mee. Hij kwam over van Lierse waar hij als keeper enkele fel gesmaakte partijen speelde. Deze 19-jarige goalie is een wissel op de toekomst.

Ook Pedrag Ristovic keerde inmiddels terug op de Bosuil. De keeper herzag zijn financiële eisen en tekende alsnog opnieuw op de Bosuil. Hiermee lijkt het 'keepersprobleem' stilaan van de baan te geraken. Ondertussen werd bekend dat Robert Neagoe terug mee traint bij Antwerp.

De supporters waren best positief en de sommigen die zeurden over het uitblijven van massale transfers werden snel de mond gesnoerd door de anciens : "Allez meneer, dat is hier al jaren zo... Als er transfers zijn dan hoort ge daar pas de laatste dagen van de transferperiode van... Bovendien hebben we bijna een volledig team - inclusief invallers - overgehouden van vorig jaar he." Er was bovendien veel belangstelling voor de eerste trainingsdag. Beide sessies werden door enkele honderden supporters bijgewoond en er werd al duchtig gediscussieerd in het themacafé.

Opvallende toeschouwer was de voorzitter zelf die na een kwartierde warmte ontvluchtte en de tijd nam om uitgebreid te discussiëren met de supporters in het themacafé. De pers van zijn kant was ook massaal aanwezig en richtte zich vooral op Gunter Verjans en de nieuwkomer Cemal Köse. Uiteraard vroeg iedereen naar de ambities voor het nieuwe jaar... Zeer gesmaakt door de Antwerpaanhang was het antwoord van Paul Bistiaux : "Europees voetbal he". Een kwinkslag om aan te geven dat de sfeer er alvast inzit bij Antwerp en dat de club trots is om dit jaar als volwaardige profploeg wederom mee te dingen naar de prijzen in tweede klasse.

Er komt nog versterking. Ten eerste moet Dany Simpson terugkomen naar de Bosuil met in zijn zog nog een drietal andere beloftevolle Mancunians. Er circuleren reeds de nodige namen op de Bosuil. De fans zijn uiteraard reeds gaan kijken naar de namen van de Academy en vernamen ook dat dit 'de beste lichting is in 10 jaar tijd'. Iedereen hoopt dat van die mooie lichting de sterspelers naar Antwerp zullen komen. Maar op 6 augustus zullen de drie bijkomende namen (een middenvelder, een spits en een verdediger) gekend zijn. Het zijn naar alle waarschijnlijkheid spelers die nu meedoen aan de Zuid Afrika-tour van Manchester United. Een tour waar de talentvolle Chinese spits van Antwer - Fangzhuo Dong - zich reeds wist te onderscheiden. [ST]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties