Blondel: 'Ik concentreer me weer op het voetbal'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Blondel: 'Ik concentreer me weer op het voetbal'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Jonathan Blondel staat dit jaar voor het jaar van de waarheid. De ex-Rode Duivel moet het dit seizoen eindelijk waarmaken, wil hij niet wegkwijnen als eeuwige belofte. Voorlopig ziet het er alvast goed uit voor Blondel. De 22-jarige middenvelder startte in de galawedstrijd tegen PSG en speelde volgens trainer Emilio Ferrera "een wedstrijd op Champions League - niveau". Blondel beseft dat het nu of nooit is.

"Blessures zijn de rode draad door mijn periode bij Club", legt Blondel uit in Het Nieuwsblad. "Die hebben me steevast afgeremd. Het klopt dat ik die blessures misschien wel deels aan mezelf te danken heb. Maar nu ben ik enorm gekalmeerd. Dat kan je ook zien op het veld."

"Vorig jaar heb ik me een tijdje laten gaan. Ik was opnieuw geblesseerd en liet de moed zakken. Ik leefde in feite niet meer voor het voetbal. Maar daar heb ik nu een einde aan gemaakt. Om die reden ben ik ook van Ploegsteert naar Zedelgem (vlakbij Brugge, red) verhuisd. Vanaf nu concentreer ik me enkel op het voetbal. Dat heb ik vooral te danken aan Marc Degryse. Hij heeft altijd het vertrouwen in mij behouden en maakte mij duidelijk dat ik niet alles deed voor mijn sport. Vanaf dit seizoen is dat veranderd."

"Ik wil me spiegelen aan Birger Maertens", besluit Blondel. "Ik hoor dat hij vroeger een beetje was zoals ik. En zie wat er nu van hem is geworden. De transformatie die hij heeft ondergaan... chapeau. In ieder geval, ik ga ervoor. Onder mijnheer Ferrera voel ik me beter en dat wil ik nu ook tonen op het veld."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties